Pirms desmit gadiem – 2007.gadā – studētgribētāji pulcējās garā rindā pie Latvijas Universitātes, lai iesniegtu dokumentus augstskolā. Foto – LETA

Latvijas Lauksaimniecības universitāte 3

Pēc studentu skaita ceturtā lielākā valsts augstskola Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) mācību gadu sagaida ar cerībām par studentu skaita pieaugumu gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Zemkopības ministrija atbalsta aptuveni 900 budžeta vietu, tātad vairākums var mācīties bez maksas. Bet, ja sanāk studēt par maksu, tad dārgākā ir veterinārmedicīna, kas gadā izmaksā 2600 eiro. LLU studiju prorektors Aigars Laizāns stāsta, ka par programmu interesējas Somijas jaunieši, jo viņu valstī tajā ir ļoti grūti iekļūt un tas maksā ļoti dārgi.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Nākamā cenas ziņā dārgākā ir ainavu arhitektūra un plānošana, par ko jāšķiras no 2440 eiro, un tai ar 2020 eiro seko būvniecība, bet citas LLU unikālās programmas, piemēram, lauksaimniecība, lauksaimniecības inženierzinātnes, mežzinātnes, pārtikas produktu tehnologi, maksā 1800 eiro gadā. Vismazākā maksa vairākās programmās ir 1200 eiro. Kā skaidro augstskolā, atsevišķas programmas maksā dārgāk mācību procesā nepieciešamo iekārtu, tehniskā nodrošinājuma dēļ.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, izmaiņas cenās bijušas par 10–20 eiro. LLU norāda, ka tās studenti ir no reģioniem un ir redzams, ka maksātspēja nav pieaugusi strauji. Tāpēc augstskola cenšas cenas mainīt pēc iespējas mazāk.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.