Ilze Cīrule, bijusī apdrošināšanas sabiedrības “Gjensidige Baltic” finanšu nodaļas vadītāja  1

Ilze Cīrule no 1993. līdz 2005. gadam strādājusi dažādos amatos apdrošināšanas sabiedrībā “Balta”, vēlāk un līdz šā gada septembrim apdrošināšanas sabiedrībā “Gjensidige Baltic” par finanšu nodaļas vadītāju. Bet darbu zaudējusi pēc uzņēmuma pārveidošanas un galvenā biroja pārcelšanas uz Lietuvu, Latvijā saglabājot tikai filiāli.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

1. Manu izvēli piedalīties otrajā konkursā noteica nevis atalgojums, bet tas, ka biju beigusi strādāt apdrošināšanas sabiedrībā “Gjensidige Baltic”. Man bija jāizlemj, kur un kā turpmāk varu izmantot savu pieredzi un zināšanas.

2. Nebiedē. Bet ar to būs jārēķinās un par to būs jādomā ikvienam, kurš ieņems šo amatu. Sabiedrības uzticību nevar atgūt vienā dienā vai vienā gadā, tās atgūšanai būs vajadzīgs krietni ilgāks laiks. To nevar atgūt ar administratīviem paņēmieniem, jāmainās iestādē strādājošo darbinieku attieksmei.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Jaunajam vadītājam būs jāstrādā ar divām “komandām”. Pirmajā ir VID darbinieki. Lai cik zinošs un spējīgs būtu jaunais vadītājs, viens pats viņš nepaveiks neko, ja nespēs ap sevi pulcināt zinošu un prasmīgu “komandu”. Tā otrā “komanda” ir Finanšu ministrija un citas valsts institūcijas, ar kurām būs pastāvīgi jāsadarbojas ikdienā. Arī no šīs sadarbības lielā mērā ir atkarīga VID darba efektivitāte.

Manuprāt, jaunajam vadītājam, stājoties amatā, būtu jāsāk ar biznesa procesu analīzi, proti, jānovērtē, cik efektīvs ir dienesta struktūrvienību darbs, tostarp, vai nav kādu lieku posmu, no kuriem varbūt var atteikties.

4. Kopš 2009. gada VID iesākto reformu virziens izvēlēts pareizi. Jā, atliek jautājums – cik ātri tās būs iespējams īstenot un kāds būs rezultāts? Es gan uzskatu, ka reformas jau nekad neapstājas, pārmaiņas un uzlabojumi darbā būs vajadzīgi vienmēr.

5. Ēnu ekonomikas apkarošanā izšķirošā būs sadarbība ar nozaru asociācijām, citām darba devēju sabiedriskajām organizācijām, kas iestājas par godīgu konkurenci uzņēmējdarbībā. Pret nodokļu nemaksātājiem un aplokšņu algām valsts var cīnīties, aizbāžot “caurumus” tajos likumos, kuri to pieļauj.

6. Nodokļus esmu maksājusi vienmēr. Šo maksājumu nozīmi esmu novērtējusi, tāpēc ka savulaik mans darba devējs bija Lietuvā, bet darbaspēka nodokļus maksāju Latvijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.