Foto – Anda Krauze

“Laima” atklāj šokolādes maģiju 0

AS “Lauku Avīze” darbinieki nupat viesojās “Laimas” šokolādes muzejā, kas iekārtots arhitekta Staņislava Aloiza Borbala 1939. gadā projektētajā namā Rīgā, Miera ielā 22.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Tas izveidots, īstenojot projektu “Baltijas šokolādes muzeja renovācija” (ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu), un ir lielākais šokolādes muzejs Baltijā. AS “Laima” ir viena no tām šokolādes ražotnēm Eiropā, kur kakao pupu pārstrādes procesu līdz gatavai šokolādei pilnībā veic pašu spēkiem. Rūpīgi saglabātās senās prasmes un receptes ir papildinātas ar mūsdienīgām ražošanas metodēm. “Laimas” šokolāde top tikai no augstvērtīgajām ‘Forastero’ kakao pupām, kas augušas Āfrikā, Ganā. Tās īpaši grauzdējot, maļot un temperējot, rodas tikai “Laimas” šokolādei raksturīgā unikālā garša.

Viesojoties muzejā, ne vien uzzinājām interesantus faktus par “Laimas” uzņēmuma vēsturi, bet arī baudījām karsto šokolādi, pat gatavojām savas unikālās šokolādes konfektes, ko aiznest uz mājām tuviniekiem.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.