Avots: biedrības “Siera klubs” grāmata “Jāņu siers”

Lapu salāti ar tempurā ceptu Jāņu sieru 0

Sastāvdaļas
• 100 g lapu salātu
• 40 g tempuras miltu
• 100 g Jāņu siera
• 100 g dzērveņu sulas
• 40 g dzērveņu
• 20 g gaišā balzametiķa
• 30 g cukura
• 2 krustnagliņas
• 30 g citrona
• 40 g olīveļļas
• 20 g pūdercukura
• Pipari
• Sāls

Reklāma
Reklāma
Putins iet uz pilnu banku! Krievija slepus cenšas iesaistīt vēl vienu valsti karā pret Ukrainu
Trampa lūgums mediķiem pēc tam, kad pēc atentāta tika nogādāts slimnīcā, lika mediķiem pārsteigti raustīt plecus 3
Kokteilis
“Diezgan nevīžīga un prasta” – Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas un “drosmīgie” komentētāji
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Dzērveņu sulu sablendē ar dzērvenēm, lej katlā, pievieno nomizotus sīpolus, cukuru, etiķi, krustnagliņas un vāra uz nelielas uguns, kamēr sīpoli mīksti. Tempuras miltus (var nopirkt lielveikalos) samaisa ar ledusaukstu ūdeni, pieber sagrieztu Jāņu sieru un cep lielā eļļas daudzumā, līdz tam veidojas zeltaina krāsa. Gatavo mērci: olīveļļu samaisa ar citrona sulu, sāli, pipariem un pūdercukuru.

Uz šķīvja liek salātus, šalotes sīpolus, ceptu sieru un uzlej mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.