Foto AFP/Scanpix/LETA

Pēc piespiedu brīvdienas ņemšanas darbā, ierodoties norādītajā laikā uz pārrunām policijas iecirknī, tiek atzīti par labu esam visi Jāņa sagādātie pierādījumi. Laipns imigrācijas dienesta darbinieks izbrīnīts pēta lielo ciparu algas lapiņās. Pēc pusstundu ilgām pārrunām atzīst, ka nav pamata latvieti izraidīt. 22

Izrādās, izmeklēšanas iemesls ir Jāņa izraisītā autoavārija novembra beigās, kur iesaistīts tikai viņa auto un ceļmalas koks. Taču, kamēr auto vairākas stundas gaidījis evakuatoru, tikmēr kāds apzinīgs pilsonis izsaucis policiju, lai ziņotu par pamestu auto. Policiju izsaukt nav obligāti, ja negadījumā cietušo nav vai arī ja ceļš nav bloķēts. Vēlāk policija uzmeklējusi Jāni mājās, kur viņš jau bija paspējis aiz bēdām par sasisto auto iedzert, nācies turpmāko dienas daļu pavadīt policijas iecirknī, strīdoties, vai dzēris pirms vai pēc avārijas.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Kā paskaidroja imigrācijas dienesta darbinieks, tad visi, kuri jebkāda iemesla dēļ ir nonākuši policijas redzeslokā un nav Apvienotās Karalistes pilsoņi, var tikt papildus pārbaudīti arī no imigrācijas dienesta puses. Pirms tam šādas pārbaudes ir notikušas galvenokārt Londonā, bet nu jau šo praksi pārņem visā valstī, tam neesot nekāda sakara ar breksitu.

Taču, zvanot pa Iekšlietu ministrijas informācijas telefoniem, ierēdņi bija izbrīnījušies par šādas prakses esamību, piebilstot, ka būtu iespējams komentēt tikai tad, ja būtu zināmas precīzas notikušā detaļas un personas dati.

Vēstniecība mierina

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijas vēstniecības konsulārā nodaļa Apvienotajā Karalistē, komentējot imigrācijas ierēdņu interesi, uzsver, ka Eiropas Savienības pilsoņu tiesības brīvi pārvietoties un dzīvot ES dalībvalstīs joprojām nosaka Līgums par Eiropas Savienības darbību.

“Vēlamies vērst uzmanību arī uz Apvienotās Karalistes valdības paziņojumu par ES pilsoņu statusu Apvienotajā Karalistē, kura galvenais vēstījums ir, ka referenduma rezultātā nav mainījies statuss un tiesības, ko bauda Eiropas Savienības pilsoņi Apvienotajā Karalistē un Apvienotās Karalistes pilsoņi citās Eiropas Savienības dalībvalstīs,” norāda vēstniecība.

Plašāk par šo gadījumu lasiet 23.decembra “LA” ielikumā “Tepat Eiropā” vai meklējiet e-izdevumā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.