Ja šujot kaut kas nav bijis saprotams (piemēram, kā uzkonstruēt svārkus), prasījusi padomu savai un arī klasesbiedrenes mammai, prasmīgai šuvējai. – Pirmos uzšuvu pavisam vienkāršus svārkus – jostas vietā bija ievērta gumija, bet apakšmalu rotāja mežģīne. Tad sāku pāršūt apģērbus. Tas ir grūtāk, nekā uzšūt no jauna, bet biju jauna, bez pieredzes, tāpēc grūtības nebaidīja. – Vecmāmiņas haki krāsas putekļu mētelim viņa iešuvusi gaiši zaļu flaneļa oderi, piešuvusi dzeltenas pogas – un apģērbs šķitis kā jauns. Uzvelkot kurpes, kurās ievērtas dzeltenas auklas, tapis dzīvespriecīgs komplekts. 0

Pēc pāris gadiem Zane pieteikusies žurnāla “Burda” organizētajā šuvēju konkursā. Vispirms vajadzējis nosūtīt sava darinājuma fotogrāfiju, lai žūrija varētu lemt, kura drīkst piedalīties konkursā. – Ieraugot, cik meistarīgi bija manu konkurentu tērpi, sapratu, ka esmu pārvērtējusi savus spēkus. Man patiesībā vajadzēja startēt iesācēju grupā, nevis kopā ar dāmām, kam bija divu un vairāk gadu pieredze šūšanā.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Lasīt citas ziņas

Šajā konkursā viņa piedalījusies ar greznu svētku tērpa komplektu: uzšuvusi svārkus, apmetni un vesti, ko rotājis bagātīgs izšuvums – apjomīgs puķu dārzs.

Bez kursiem neiztikt

Krietni vēlāk Zane nolēmusi pieteikties apģērbu modelēšanas un šūšanas kursos, jo vēlējusies iegūt profesionālāku šūšanas prasmi, lai pārzinātu dažādus šuvēju knifiņus. – Man paveicās – Annas ielā nejauši uzgāju radošo studiju “Sanros”, ko vadīja apburoša pasniedzēja Santa Rosme. Kopā sanācām kolosāla grupa – katru piektdienas rītu deviņos mēs ar prieku gājām šūt, cits citu uzmundrinājām vai devām padomu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kursu laikā viņa uzšuvusi gan mēteli, gan svārkus, gan kleitu, iemācījusies ar overloku apstrādāt vīles un veidot sarežģītākas piegrieztnes. – Iepriekš šuvu pēc nojausmas, bet kursos man parādīja, kā pareizi jārīkojas, lai nonāktu pie laba, profesionāli nostrādāta rezultāta.

Zane atklāj, ka uzšuvusi pat līgavas kleitu draudzenei. Bet vissarežģītāk esot kaut ko darināt bērniem, jo ir tikpat daudz detaļu kā pieaugušajiem, tomēr daudz mazākā izmērā, tāpēc jābūt meistarībai. Par spīti tam, ar dažiem darinājumiem aktrise savu bērnu garderobi ir papildinājusi.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.