Lēcu zupa ar baklažāniem 0

Lēcu zupas ir ļoti gardas un veselīgas.

Sastāvdaļas – 150 g lēcu, 450 g baklažānu, 300 g tomātu, 60 g augu eļļas, 20 g sāls, malto piparu maisījums, litrs ūdens.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Baklažānus nomazgā, nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Uzkaisa sāli, samaisa un atstāj uz 15 – 20 minūtēm.

Lēcas noskalo, liek katliņā, pārlej ar 1 litru ūdens, liek vārīties uz stundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Baklažānus noskalo no sāls, nolej ūdeni. Viegli apcep divās ēdamkarotēs eļļas.

Apceptos baklažānus pievieno lēcām katliņā, vāra 5 minūtes.

Tomātiem novelk miziņu, saspaida putriņā, viegli apcep pannā 1 ēdamkarotē eļļas.

Tomātus pievieno lēcām un baklažāniem, vāra vēl 5 minūtes.

Gatavai zupai pagaršo sāli, ja vajag – pieber klāt. Visu virumu sablenderē – no neizskatīgas zupas virums pārtop skaistā zupā rudenīgos toņos.

Pasniedzot pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.