Velga Vītola
Velga Vītola
Foto – Zigmunds Bekmanis

Pastāv uzskats – ja cilvēks domā labas domas, tad tāds viņš arī kļūst. 5

Es tam gribētu piekrist. Dzīvē vados pēc bērnišķīga moto: “Visi cilvēki ir labi.” Tā jau patiesībā arī ir, un, ja viņi kādreiz rīkojas slikti vai nepieņemami, viņiem noteikti ir kāds motīvs, kāpēc tā dara. Varbūt viņi piedzīvojuši sāpes vai tikuši aizvainoti. Man šķiet, ka nav tikai labu vai sliktu cilvēku. Cits jautājums – atrast iemeslu, kāpēc viņi ir tādi? Un vai mēs to gribam zināt, vai nē?

Reklāma
Reklāma

Kādi ir tavi vaļasprieki?

TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
Lasīt citas ziņas

Es darinu rotas. Man jau kopš bērnības patikuši rokdarbi – adīšana, šūšana, kam tagad maz vairs atliek laika. Esmu mācījusies gatavot arī ādas somiņas. Pirms daudziem gadiem biju aizrāvusies ar melnbalto fotografēšanu, taču bildēju tikai cilvēkus. Sarīkoju pat vairākas izstādes, bet tagad šo nodarbi esmu pametusi novārtā. Manuprāt, cilvēka būtību – vaibstus, mīmiku, grumbiņas – var atklāt tikai melnbaltā fotogrāfija, jo krāsas novērš uzmanību uz nebūtiskām lietām. Tādēļ digitālā fotografēšana nav domāta man, tomēr priecājos par citu sasniegumiem.

Vai esi sapņojusi, ko darīsi pēc desmit, piecpadsmit gadiem?

CITI ŠOBRĪD LASA

Es pārāk daudz necenšos skatīties nākotnē, jo mēs dzīvojam tik mainīgā laikmetā. Vistrakākais, ka mēs kaut ko izsapņojam, un tas nenotiek. Tas mūs salauž un pierāda teiciena “Cilvēks domā, Dievs dara” patiesumu. Mazus mērķus vēl varu iztēloties, bet lielus – ne. Pēc desmit, piecpadsmit gadiem varu nebūt vairs dzīva (trīsreiz piesit pie galda) – visādi taču var gadīties! Domāju, ka strādāšu tādu darbu, kas man patīk, – turpināšu darboties izklaides jomā. Bet neko jau nevar zināt, jo – tikko mums liekas, ka viss ir tik stabils, tā tas var sagriezties kājām gaisā. Es ceru, ka nodzīvošu līdz vecumdienām. Būšu forša kundzīte, kura turpinās ceļot un nodarboties ar rokdarbiem. Nesēdēs mājās, bet tiksies ar draudzenēm, pie tējas tases paklačosies par bērniem, dzīvi un baudīs to.

Pieturzīmes

Bez kā tu nevari iedomāties savu dienu?

Bez labām, pozitīvām domām un emocijām.

Trīs vārdi, kas tevi raksturo vislabāk?

Izpalīdzīga, ietiepīga un jautra.

Būtiskākais sasniegums darbā?

Vēl priekšā.

Labākā izklaide?

Pabūt vienatnē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.