Foto-say7.info

Lieldienu galda rotāšanai pildītās olas ‘’Peļuki’’ 0

Sastāvdaļas – 3 cieti vārītas olas, 50 g cieta siera, 1–2 ķiploka daiviņas, majonēze, zaļas salātlapiņas. Dekorēšanai vajadzēs redīsus (vai gurķi, burkānu), krustnagliņas (vai melnos piparus), sarkanos piparus, diļļu vai pētersīļu zariņus, astītes no redīsiem vai bietītēm (var izmantot jebkurus zaļumu asniņus).

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
“Lai krievi sēž, skatās un trīc, šie ir ievadvārdi!” Ukraina strauji iegūst “muskuļu masu” ballistikā
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Lasīt citas ziņas

No dotā produktu daudzuma sanāk seši mazi un jauki pelēni. Olas gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem ārā. Dzeltenumus bļodā sasmalcina. Uz smalkās rīves sarīvē sieru un pievieno dzeltenumiem. Caur ķiplokspiedi pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, visu samaisa. Pievieno majonēzi. Sagatavoto masu pilda olu pusītēs. Piepildīto olas pusīti pārklāj ar nelielu salātlapiņu, apgriež otrādi un uzmanīgi uzliek uz šķīvja. No krustnagliņām izveido pelei actiņas. Olas virspusē uzmanīgi iegriež nelielus caurumiņus un tajos ievieto plāni sagrieztas redīsa (burkāna, gurķa) šķēlītes, izveidojot divas austiņas. No sarkanajiem pipariem izveido pelēnam degunu. No diļļu (pētersīļa) zariņiem izveido ūsiņas. No redīsa astītes izveido pelei asti. Visus pelēnus izvieto uz salātlapām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.