Publicitātes foto

Kurzeme 4

Engures pagasts

5. IV Smārdē, Vēja dārzā 11.00 kopā ar Zaķi Robi, Biti Zumzīti, Smārdes skolas bērnu tautas deju kolektīvu un folkloras kopu Milzkalnieki ieskandēs, iedejots un iešūpos svētkus. Pats Lieldienu Zaķis ar ratiem ved speciāli gatavotas milzīgas un košas Lieldienu olas. Garausis sauc smārdeniekus un viesus nākt palīgos. Zaķis Robis un Bite Zumzīte cienās ar garšīgo Lieldienu tēju un aicinās pašās jautrākajās rotaļās. Ņemiet līdzi savas raibi nokrāsotās olas, lai uzrīkotu olu kaujas ar kaimiņu, draugu vai arī piedalītos azartiskā olu ripināšanas sacensībā. Ieeja pasākumā bez maksas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 36
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Lasīt citas ziņas

Šlokenbekas muižā 13.00 – 18.00 Lieldienu jandāliņš. Muižas pagalms pārvērtīsies par nelielu, improvizētu Zoodārzu – truši, vistas, kazas, nūtrijas, pundurcūciņas un citi dzīvnieki ir gatavi jūs priecēt visa pasākuma garumā. Gan lielie, gan arī mazie apmeklētāji varēs doties nelielā izjādē ar zirgu vai poniju. Darbosies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kurā būs iespēja iegādāties dažādas garšīgas, veselīgas, interesantas un skaistas lietas. Zaķis Robis un Bite Zumzīte gaida mazos Lieldienu svinētājus, lai parādītu savas īpašās Lieldienu rotaļas, dziesmas un dančus. Mazie apmeklētāji varēs darboties radošajās darbnīcās. Šūpoles, olu krāsošanas darbnīcas, Lieldienu labo ticējumu rats, Umurkumurs. Smārdes skolas bērnu tautas deju kolektīvs, folkloras kopa „Milzkalnieki”, bērnu vokālā grupa ”Punktiņi” un citi kolektīvi. Nemiet līdzi krāsotās oliņas, labu omu, ģimeni, draugus un siltu, saulainu laiku. Ieeja pasākumā EUR 1. Mazajiem apmeklētājiem, kuri varēs ieiet pa ”Zaķa vārtiem”, ieeja pasākumā bezmaksas!

Kuldīga un Kuldīgas novads

5. IV Ēdoles kultūras namā 12.00 teatralizēts uzvedums „Lieldienu brīnumzālīte”. Piedalās Ēdoles pagasta pašdarbnieki. Paredzēta olu krāsošana un ripināšana, šūpošanās, Lieldienu kompozīciju vērtēšana.

CITI ŠOBRĪD LASA

5. IV Kabiles Ev. Lut. Baznīcā Lieldienu dievkalpojums, 13.00 Kabiles saieta namā „Sencis”.

5. IV Kuldīgas pilsētas dārzā 12.00 pasākums „Svinēsim Lieldienas pilsētas dārzā!”. Saule jau kāpusi uz pavasara takas – no ziemas pelēkuma tieši Lieldienu raibumā. Drošu soli, spirgtu elpu, labā omā, zinātkāri un darbīgi dosimies uz Pilsētas dārzu ciemos pie Lieldienu Zaķiem.

5. IV Īvandes muižā 13.00 ikgadējais Lieldienu pasākums.

Krāsosim un ripināsim olas, darināsim Lieldienu dekorus, mauksim stabules, iesim rotaļās, dziedāsim un, protams, kārtīgi izšūposimies. Ieeja bez maksas.

5. IV 11.00 Valtaiķos „Lieldienu jampadracis Valtaiķos”. Pasākumā – svētku Dievkalpojumu un labdarības koncerts Valtaiķu baznīcā, tirgošanās, radošās darbnīcas, priekšnesumi, aktivitātes lieliem un maziem visu dienu.

5. IV 11.00 Mežvaldes pagasta mājā Lieldienu pasākums.

5. IV 15.00 Novadniekos Lieldienu pasākums.

5. IV 15.00 Padures klētī Lieldienu pasākums, piedaloties kopai „Nārbuļi”. Būs šūpošanās, olu izstāde un kaujas (jāņem līdzi vārītas, krāsotas olas), ripas dzīšana un citas atrakcijas. Var ņemt līdzi našķu groziņus, karsta tēja būs uz vietas.

5. IV 13.00 Pelču tautas namā sportiskas Lieldienu aktivitātes. Atrakcijas vadīs Sporta svētku darbnīca no Rīgas. Veidosim izstādi no jūsu atnestām krāsotām oliņām. Ieeja brīva.

Liepāja

3. IV no 8.00 Liepājas Pētertirgū Lieldienu tirdziņš. Skat, pat gluži vai nemanot klāt arī Lieldienas ar maigiem pūpolzariem, raibi  krāsotām oliņām un pārgalvīgu šūpošanos, lai odi jau laikus nobīstas. Lieldienu tirdziņš mājražotāji, amatnieki, lauksaimnieki un arī pārtikas preču tirgotāji, tāpēc aicinām ikvienu gan papildināt savu svētku galdu, gan noskatīt kādu jauku lietu mājai vai dārzam. 4. IV tirgū paredzētas svinības, kurās viesosies Alise, Cepurnieks, Marta zaķis un Baltais trusis. Varēsiet noskatīties pavisam neparastu pasaku ar pārvērtībām un cirka elementiem, taču neaizmirstot, ka svinam Lieldienas. Ikviens varēs arī piedalīties un līdzdarboties radošajās darbnīcās.

Reklāma
Reklāma

4. IV 10.00 – 17.00 Rožu laukumā Lieldienu tirdziņš. Būs iespēja iegādāties pašmāju amatnieku darinātas preces. Piedāvātajā sortimentā atradīsies gan idejas un risinājumi svētku dāvanām, gan preces praktiskiem ikdienas soļiem. Svētku tirdziņā ir aicināti pieteikties jebkāda stila amata meistari, kuri strādā ar visdažādākajiem materiāliem un savos darinājumos apvieno mākslu, nacionālos rakstus, un amata prasmes. Saražotos darinājumus un produkciju amatniekiem būs iespēja piedāvāt liepājniekiem un pilsētas viesiem.

Liepājas latviešu biedrības namā 4. IV 11.00 Starptautiskā dekoratīvo dzīvnieku izstāde. Dzīvnieku mīļotāji varēs apskatīt dekoratīvos un pasta baložus, vistas, trušus un citus dekoratīvos mājdzīvniekus.

5. IV 12.00 – 15.00 Jūrmalas parka Bērnu laukumā Lieldienu sarīkojumā „Svētkus meklējot”. Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina liepājniekus un pilsētas viesus priecāties par atnākošo pavasari. Jaunā Liepājas teātra Brālītis un Māsiņa kopā ar omīti Svētkus meklēs, gatavojot Lieldienu rotājumus un pinot ligzdiņas no dabas materiāliem, lielajā katlā krāsojot līdzi ņemtās olas, spēlējot spēles un ripinot olas, vizinoties zirga pajūgā, priecājoties par zvēriņiem, baudot dziesmas, dejas un svētku našķus. Svētkus atradīs un priecīgu noskaņu veidos bērnu vokālās studijas „Pērlītes” solisti, Liepājas BJC struktūrvienības „Vaduguns” 3.-4. un 5.-6. klašu tautas deju kolektīvi, struktūrvienības „Laumiņa” pedagogi, lietišķās mākslas studijas „Liepava” un ziedu dizaina studijas „Liepzars” meistares, folkloras kopas „Vēlava” un „Saknes”, tautas deju kolektīvi „Rucavietis”, „Vaduguns”, „Kvēle” un „Sidrabvilnis”, IK „Kumeliņš” un biedrība „Dižvanagi”.

Ventspils

2. IV 9.30 Gāliņciema bibliotēkā pasākums „Raiba raiba Lieldieniņa”

2. IV 15.30 Pārventas bibliotēkā „Ola grib krāsoties. Radošā darbnīca pirmsskolas un jaunāko klašu audzēkņiem.

2. IV 16.00 Ventspils jaunrades namā Lieldienu ieskandināšana ar folkloras kopu „Rotaļnieks” un mīksto rotaļlietu izgatavošanas studijas Lieldienu radošā darbnīca.

2. IV 17.00 Ventspils galvenajā bibliotēkā pasākums „Dziedam tautasdziesmas”.

4. IV 12.00 – 16.00 Ventspils piedzīvojumu parkā olu krāsošanas piedzīvojumi. Parka darbinieki būs sagādājuši izejmateriālus olu krāsošanai un vārāmo katlu, bet olas apmeklētājiem jāņem līdzi pašiem.

5. IV 12.00 – 16.30 Ventspils Piejūras muzejā Lieldienu svinības. Grupa „Tutti-Frutti”, Trušu izstāde. 12.00 – 16.00 kursēs Mazbānītis (pa Mazo loku). 15.00 Garīgās mūzikas koncerts, koris „Slavjaņe” Lielirbes baptistu baznīcā. Ieeja: pieaugušajiem – EUR 1,40 vai EUR 1,00 + 40 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 0,60 vai EUR 0,30 + 30 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1 – 5 bērni) EUR 2,80 vai EUR 1,90 + 90 venti.

5. IV 12.00 un 15.00 Ventspils Bērnu pilsētiņā Lieldienu lustes. Pasākumu vadīs sarīkojumu vadītāja Indra Vītiņa, radošās darbnīcas vadīs Ventspils Jauniešu kluba „Knaģis” dalībnieki. Bezmaksas pasākums.

6. IV 8.00 – 16.00 Ventspils tirgū Lieldienu gadatirgus. Plaša tirdzniecība ar pārtiku, svaigu gaļu, kūpinājumiem, konditoriju, zivīm un zivju kulināriju, augļiem, dārzeņiem, ziedu medu, bērzu un kļavu sulām, augļu kociņiem, pavasara ziediem un puķu stādiem, kā arī ar ziemas un pavasara sezonas rūpniecības precēm. Vecpilsētas tirgus laukumā būs apskatāmi un arī nopērkami „Lieldienu zaķīši”, jo ar saviem dzīviem trušiem atbrauks trušu audzētāji no Talsiem.

Tukumā un Tukuma novadā

Līdz 16. IV Tukumā, Elizabetes skvērā, Lieldienu namiņos no ciemosies Lieldienu zaķi (truši). Šogad Lieldienu zaķiem ir sarūpēti jauni namiņi, lai viesi tos ērti varētu apskatīt.

4. IV 19.00 Džūkstes kultūras namā Amatiermākslas kolektīvu koncerts “Nu atnāca, Lieldieniņa”. Pēc koncerta balle pie galdiņiem, ieeja EUR 3.

5. IV 10.00 – 14.00 Tukuma Brīvības laukumā Lieldienu pasākums. Tukuma pilsētas Kultūras namā putnu izstāde.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.