Foto – Matīss Markovskis

Liellopa sirds ar žāvētām plūmēm 0

Sastāvdaļas
liellopa sirds
200 g žāvētu melno plūmju
500 g maltas cūkgaļas
sīpols
burkāns
garšvielas pēc patikas
pētersīļa un citi zaļumi pēc patikas
sāls
pipari
lauru lapas

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

piedevām – liels burkāns, cukīni un dzeltena paprika

Pagatavošana.
Liellopa sirdi nomazgā, iegriež šķērsām, ja tādu griezumu nav, bieži vien tie jau ir veikti. Gaļu liek katlā, pārlej ūdeni tā, lai nosedz, pievieno sīpolu un burkānu, zaļumus un garšvielas, vāra apmēram 2 stundas, kamēr sirds mīksta. To atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Malto gaļu sastrādā ar garšvielām, pievieno nomazgātas žāvētas plūmes. Masu pilda apvārītās sirds griezuma vietās un viducī. Vidū parasti ir iegriezums, to var izgriezt vēl lielāku. Sirds cepeti ietin folijā un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

Lai pagatavotu piedevas, apcep lielu burkānu, mazliet uzlej ūdeni un pasautē, kamēr mīksts. Tad burkānu cep krāsnī (vai grilē) kopā ar cukīni un dzelteno papriku, pievienojot sāli, piparus un sakapātus pētersīļu zaļumus.

Pasniedzot cepeti sadala šķēlēs, dārzeņus sagriež gabaliņos, pievieno zaļumus.

Sirdi var izvārīt jau iepriekšējā dienā, tad ēdiens taps gatavs ātrāk. Krāsainie dārzeņi ir veselīgs un skaists papildinājums neparastajam cepetim.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.