Foto – Aija Geida

Lociņu salāti ar batātēm un sieru 0

Sastāvdaļas
• 125 g lociņu
• 100 g dažādu salātu lapiņu
• 75 g fetas siera
• saldais kartupelis
• 2 ēdamkarotes apgrauzdētu sezama sēkliņu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ķiploka daiviņa
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

“Savienojums patiesi ir pārrauts!” “The Atlantic” atklāj Eiropas reakciju uz ASV negaidīto lēmumu
“Ja šādos tempos tiks tukšota gāzes krātuve, pat 3 mēnešus neizvilksim,” Kulbergs brīdina, ka ziemas krājumi Latvijai švaki 3
Kokteilis
8 pazīmes, ka tu esi attiecībās ar neīsto cilvēku
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 1,5 ēdamkarotes cukura sīrupa
• ½ ķiploka daiviņas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓–½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Saldo kartupeli jeb batāti izsutina mīkstu (ja miziņa plāna, nemizo) un sagriež salmiņos vai kubiciņos. Ķiploku izspiež ķiploku spiedē, pievieno olīveļļu, sāli, piparus un sezama sēkliņas. Uzlej saldā kartupeļa gabaliņiem un ļauj pusstundu iestāvēties. Pēc tam liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un apbrūnina cepeškrāsnī + 220 °C ar ventilatoru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pa to laiku pagatavo mērci – ķiploka pusīti smalki sakapā, pievieno olīveļļu, cukura sīrupu, citrona sulu, sāli un maltus melnos piparus. Salātu lapiņas nomazgā un nosusina. Fetas sieru sagriež mazos gabaliņos, lociņus smalki sakapā. Uz šķīvja kārto salātu lapiņas, sieru, lociņus un batātes gabaliņus. Pārlej ar mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.