Foto-Shutterstock

Ļoti vienkārša griķu zupiņa – sātīga un garda 0

Piedāvājam pagatavot ļoti vienkāršu un garšīgu zupiņu, kuru var ēst gan karstu, gan arī aukstu. Ja zupai pievienos gaļu, tā būs kreftīgāka un sātīgāka. Bez gaļas zupa noderēs cilvēkiem, kas atteikušies no gaļas produktiem uzturā.

Kokteilis
FOTO. Dzemdībās nošķirti dvīņi? Atklāts, ka mūsu Saeimā strādā divi pilnīgi identiski deputāti
VIDEO. “Jau divas avārijas, bet ceļa tīrītāja neviena, ko jūs gaidāt?” Mārtiņš nikns par gauso darbu uz A9 1
RAKSTA REDAKTORS
“Nogurums ir milzīgs.” Reinis vairākas stundas dienā pavada ceļā uz un no darba. Valsts darba inspekcija atklāj, kas viņam par to pienākas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 1/2 glāze griķu, 2–3 kartupeļi, 2 burkāni, 2 sīpoli, garšvielas: sāls, šķipsniņa piparu, lauru lapa.

Pagatavošana.

Vispirms nomizo kartupeļus, burkānus un sīpolus. Visus dārzeņus atsevišķi sagriež mazos gabaliņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolus ar burkāniem uz pannas apcep zeltaini brūnus, mazliet pievieno piparus.

Katliņā lej ūdeni un pievieno kartupeļus. Liek uz uguns vārīties.

Tikmēr pilnīgi sausā pannā apgrauzdē griķus apmēram 3–5 minūtes, visu laiku maisot.

No vārošajiem kartupeļiem nosmeļ putas, pievieno apceptos griķus. Visu mazliet pasāla.

Pēc 8–10 minūtēm pievieno katliņā sīpolus ar burkāniem, kā arī lauru lapu.

Visu vāra vēl kādas 5 minūtes. Kad griķi un kartupeļi ir mīksti un gatavi, zupiņa ir uzvārījusies.

Pasniedz ar krējumiņu un svaigām dillēm.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.