Vegasas “Stripa” naksnīgā panorāma ar Parīzes hotelim piederīgo Eifeļtorni.
Vegasas “Stripa” naksnīgā panorāma ar Parīzes hotelim piederīgo Eifeļtorni.
Publicitātes un Anitas Pirktiņas foto

Par viesnīcām – atsevišķi 0

Stāsts par Vegasas hoteļiem tiešām prasa īpašu uzmanību. Lasvegasas ekonomika faktiski ir balstīta tikai uz izklaides tūrisma apgrozījumu, tādējādi katra viesnīca šeit gatava piepildīt cilvēku visneprātīgākos sapņus un iegribas, ja vien viņi ir gatavi par to maksāt. Ceļotājam bez iepriekšējas informācijas varbūt pat prātā neienāks, ka ne jau pastaigā pa reklāmu ugunīs slīkstošo Lasvegasas bulvāri jeb Stripu slēpjas slavenās Grēka pilsētas sāls, bet gan neskaitāmo Vegasas hoteļu iepazīšanā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Lasīt citas ziņas

Katrs hotelis, protams, sākas un beidzas ar kazino. Nedz pie reģistrācijas letes, nedz pie lifta un pat ne tualetē neviens neiekļūs, neizgājis cauri spēļu zālei. Ja pirmajos iepazītajos hoteļos šo zāļu mērogi un citi apmēri liek pavērties žoklim, tad, protams, septītajā un astotajā par to neviens vairs nebrīnās. Toties žoklim ciet neļauj aizvērties viss pārējais, ko acu skatam paver no ārpuses pat nenojaušamie viesnīcu labirinti un arhitektūras brīnumi.

Par to, ka amerikāņiem topā Eiropa, neapšaubāmi liecina tas, ka vizuāli pievilcīgākie hoteļi imitē kādu Eiropas pilsētu vai valsti – Romu, Parīzi, Venēciju, Grieķiju. Pie Romas viesnīcas atradīsiet gan Trevī strūklaku, gan Panteonu, Venēciju jau pa gabalu pazīsiet pēc Dodžu pils, tiltiņiem un kanāliem ar visiem dziedošajiem gondoljeriem, bet Parīzi, protams, pēc Eifeļa torņa un Triumfa arkas. No vietējām pilsētām par atdarināšanas vērtu Vegasas būvnieki uzskatījuši vien Ņujorku, uz Stripa izvietojot “New York, New York” ar Manhetenas debesskrāpjiem, Brīvības statuju priekšplānā un amerikāņu kalniņiem apkārt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Hoteļu iekšpusē uzbūvēti veseli šo pilsētu kvartāli – ar pazīstamām vēsturiskām ēkām, skvēriem, monumentiem, gleznu galerijām, strūklakām, teātriem, kafejnīcām, teiksmainiem dārziem, milzu akvārijiem un pat dzīvām lauvām. Nemaz nerunājot par šopinga ielām, kas gluži kā Beverlihilsas Rodeo drive pārsvarā piedāvā slavenāko pasaules modes zīmolu veikalus. Mākslinieki pūlējušies vaiga sviedros, radīdami šo iespējami autentisko telpiski optisko izjūtu, krāsodami pat mākslīgās debesis ar visiem mākoņiem, sauli un putniem.

Padomāts, protams, arī par tā saucamajiem imidža šoviem ārpusē, kur var baudīt krāsaino strūklaku dejas, skatīt vulkāna izvirdumu un vērot it kā no kosmosa redzamo lāzerstaru, ko naktī debesīs raida hoteļa “Luxor” piramīdas smaile…

Vegasa garlaicību nepazīst un ar pieticību nesirgst. Un, ja spēļu automātos vai pie ruletes galdiņa visa nauda nav notriekta, tad, atlicinot dolārus divsimt, vakaru var pavadīt, vērojot vērienīgi krāšņos Cirque du Soleil, Deivida Koperfilda, Selīnas Dionas un citu mākslinieku šovus, kas nudien neliks vilties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.