Foto-say7.info

Magoņu pīrāgs ar vaniļas krēmu – īsts gardums 1

Šis ir maigs pīrāgs ar piesātinātu magoņu garšu. Krēms papildina garšu un piešķir maigu aromātu.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

mīklai – 150 g cukura, 150 g sviesta, 3 olas, 200 g magoņu sēklu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 150 – 180 g miltu;

krēmam – 500 g krējuma, 150 g cukura, vaniļas pāksts (vai 2 tējkarotes vaniļas cukura), 10 g želatīna.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms gatavo mīklu. Sviestu samaisa ar cukuru, pievieno olas, visu samaisa.

Ieber magoņu sēklas un visu samaisa. Pievieno cepamo pulveri un miltus, visu rūpīgi sajauc.

Ņem formu (26 – 28 cm diametrā), ietauko ar eļļu un ielej sagatavoto mīklu.

Cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī 25 – 30 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē.

Tagad gatavo krēmu.

100 ml ūdens iemaisa želatīnu un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Katliņā želatīnu uzkarsē teju līdz vārīšanai, bet nevāra.

Vaniļas pāksti pārgriež gareniski un izņem sēklas.

Bļodiņā sajauc krējumu ar cukuru. Pievieno vaniļas sēklas (vai vaniļas cukuru) un samaisa.

Pielej želatīnu un visu rūpīgi samaisa.

Atdzisušo pīrāgu pārlej ar krēmu un liek ledusskapī uz 5- 6 stundām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.