Foto: A_Lein/SHUTTERSTOCK

3 nevainojami magoņu gardumi 0

“Pērn dārzā ievācu magoņu sēklas. Zinu, ka tās var bārstīt uz smalkmaizītēm. Kā vēl var izmantot magoņu sēklas ēdienu pagatavošanā?” interesējas Jāzeps Ķekavā.

KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Atraktīvā stiliste Žanna Dubska publisko savu kailfoto un mudina tautu meklēt papardes ziedu 38
11 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Vai patiesībā viss bija citādi? Iespējams, atklāts patiesais iemesls, kāpēc princis Harijs un Megana Mārkla pameta britu karalisko ģimeni 15
8 stundas
LE
LETA
Veselam
Konstatēts viens nāves gadījums pēc vakcinācijas, par kuru tiek gaidīti patologanatomiskās izmeklēšanas rezultāti 70
7 stundas
Lasīt citas ziņas

Magoņu sēklu garša ir pikanta, mazliet saldena, nedaudz līdzinās riekstu garšai. Tās ir bagātas ar kalciju, dzelzi, kāliju, magniju un B6 vitamīnu, ir arī olbaltumvielu, ogļhidrātu un nātrija avots.

“Magoņu sēklu lietojums var būt diezgan plašs – var pievienot baltmaizes vai cepumu mīklai, krēmiem, uzputenim, augļu un dārzeņu salātiem. Ar magoņu sēklām var bagātināt panakotu, var iemaisīt sviestā, pastētē vai saldējumā,” uzskaita Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

CITI ŠOBRĪD LASA

Restorāna Ferma šefpavārs Tomass Godiņš izstāsta, kā pagatavot salātu mērci, kuras sastāvā ir arī magoņu sēklas. Vajag 300 ml grieķu jogurta, 100 ml skābā krējuma, 1 tējkaroti citrona sulas, 30 g kinzas jeb koriandra, 10 g čili, 30 g ingvera, 2 ēdamkarotes magoņu sēklu.

Grieķu jogurtu sajauc ar skābo krējumu, citrona sulu, pipariem, magoņu sēklām, sāli, sakapātu kinzu un čili un uzspiež ingvera sulu.

Tomass Godiņš dalās arī ar smūtija recepti. Ņem 1 l grieķu jogurta, 2 banānus, 1 mango, 100 g saldētu ķiršu, 4 ēdamkarotes medus, 2 ēdamkarotes magoņu sēklu un visu sablendē.

Magoņu pīrāgs

Foto: Nazile Keskin/SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas

• 1 glāze kviešu miltu

• 1 glāze magoņu sēkliņu

• 1 glāze cukura

• 125 g sviesta

• 4 olas

• 1 ēdamkarote cepamā pulvera

• valrieksti pēc vēlēšanās

 

Pagatavošana

Katlu ar ūdeni liek uz uguns, ieber magoņu sēkliņas un vāra aptuveni 5 minūtes. Uzliek vāku un ļauj sēkliņām piebriest. Pēc 20 minūtēm izkāš caur sietu. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu. Pievieno magones.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri. Olu baltumus sakuļ līdz vieglām putām. Akurāti pievieno miltiem. Pēc tam pievieno magoņu masu.

Mīklu liek formā, kas ieziesta ar sviestu. Virsu pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30–40 minūtes.

 

Smūtijs ar magoņu sēklām

Foto: A_Lein/SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas

• lazdu riekstu piens

• saldētas vai svaigas zemenes

• nedaudz ingvera

• citrona sula

• magoņu sēklas

 

Pagatavošana

Visas dzēriena sastāvdaļas liek blendera traukā un sablendē.

 

Magoņu plācenīši

Foto: Lupaneszku Viktorne/SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas

• 2 glāzes kviešu miltu

• 150 g sviesta vai margarīna

• 150 g pūdercukura

• 3 olu dzeltenumi

• vaniļa cukurs

Pārziešanai:

• 1 olas baltums

• magoņu sēklas

• cukurs

 

Pagatavošana

Sviestu saputo ar pūdercukuru un olu dzeltenumiem, pieliek garšvielas, miltus, izmaisa. Mīklu noliek vēsumā.

SAISTĪTIE RAKSTI

Atdzesēto mīklu plāni izveltnē. Izspiež ar glāzi vai veidulēm cepumus vai ar mīklas ritenīti sadala plāksni kvadrātos vai rombos. Veidojumus liek uz ietaukotas plāts.

Olas baltumu sakuļ, pievienojot ēdamkaroti ūdens. Ar olas baltumu pārziež plācenīšus, uzkaisa magones, cukuru un liek cepeškrāsnī. Cep 180 °C zeltaini dzeltenus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
10 vērtīgi dārznieces padomi: kā pareizi laistīt dārzu tveicē? 2
7 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
6 labākās mazsālīto gurķīšu receptes: arī “fiksie” gurķi – ēdami jau pēc 15 minūtēm! 1
7 stundas
MB
Madara Briede
Praktiski
Kur bij’ plūkt jāņuzāli, kur bij’ jautri palīgoti: kur svinēt un lasīt jāņuzāles, lai neiekultos nepatikšanās? 4
7 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Kas darāms dārzā no 21. jūnija līdz 5.jūlijam: sēj zālāju, stāda kokus,apgriež noziedējušās puķes 4
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Atraktīvā stiliste Žanna Dubska publisko savu kailfoto un mudina tautu meklēt papardes ziedu 38
11 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Vai patiesībā viss bija citādi? Iespējams, atklāts patiesais iemesls, kāpēc princis Harijs un Megana Mārkla pameta britu karalisko ģimeni 15
8 stundas
LE
LETA
Laukos
Daudzviet sākta apsēto rapšu sējumu iznīcināšana. Zemkopības ministrija komentē situāciju 53
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Ja tas viss ir patiesi, tā ir vienkārši traģēdija.” Kariņš par jaunāko informāciju Ādamsona lietā 167
2 dienas
LE
LETA
Veselam
Konstatēts viens nāves gadījums pēc vakcinācijas, par kuru tiek gaidīti patologanatomiskās izmeklēšanas rezultāti 70
7 stundas
Lasīt citas ziņas
MB
Madara Briede
Praktiski
Kādas nodokļu izmaiņas gaidāmas pašnodarbinātajiem? 15
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Smaržo pasakaini, garšo vēl labāk: mājās gatavota zemeņu kūka ar krēmsieru 1
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Dārza dekorēšanai modē ir lieli puķu podi. Taču tiem vajag ļoti daudz augsnes. Kā taupīt zemi? 3
2 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Negaidīti novīta ķirsis. Vai labāk būtu ārstēt vai zāģēt nost? 1
3 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Kāpēc nosarka krūmmellenes?
4 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Kā vislabāk apēst dārzeņus: izcili svaigu kabaču salāti tūlītējai ēšanai 1
4 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
“Vai nu vakcinējies, vai arī dzīvo ar citiem noteikumiem!” Ēķis par savu draugu nāvi no Covid-19 un vakcināciju 1
20 minūtes
LE
LETA
Ziņas
Kariņš aicina līgot saprātīgi un atbildīgi 19
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Lembergs tiesas procesa laikā organizējis prokura izsekošanu! Ko vēl atklāj “Lemberga lietas” materiāli? 30
4 stundas
LE
LETA
Ziņas
Paplašinātas pulcēšanās iespējas gan privātos, gan publiskos pasākumos. Kad izmaiņas stāsies spēka? 12
3 stundas
AG
Andris Grīnbergs
Ziņas
APTAUJA: Kā svinēsiet vasaras saulgriežus? 1
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
“Ryanair” izpilddirektors atklāj, kāpēc nolemts atvērt lidmašīnu bāzi Rīgā pandēmijas laikā
55 minūtes
LE
LETA
Ziņas
Mūsā pie Bauskas sasniegts ūdens temperatūras rekords. Līdz cik grādiem sakarsis ūdens upē? 4
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
Covid-19 izplatība: Vairums vakar atklāto gadījumu reģistrēti divās pilsētās 3
4 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Par precētu vīrieti kļuvis autosportists Reinis Nitišs 2
10 stundas
GL
Gunta Lūse
Veselam
Jūnija pirts prieks – skrubis un berzītis! Kādus augus izmantot? 1
14 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Pagājušās nedēļas izskaņā atklāj Mazās Mežotnes pils koncertsezonu. Viesu vidū arī Valdis Zatlers 6
1 diena
IP
Ilze Pētersone
Stāsti
Kad dzimtenes pietrūkst līdz asarām. Intervija ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu 14
12 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Katrīne Sauliete publiski “iedzeļ” mīļotajam Pēterim: “Tu esi zems reitings. Es esmu ļoti augsts reitings!” 22
10 stundas
IB
Inta Brikere
Veselam
12 vērtīgi garšaugi latviešu dārzā: ko tie dod labu veselībai 2
14 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
vārds ietekmē tavu dzīvi: šīs dienas gaviļnieki – Ludmila, Laimdots un Laimiņš
8 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Ja tas viss ir patiesi, tā ir vienkārši traģēdija.” Kariņš par jaunāko informāciju Ādamsona lietā 167
2 dienas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Kas darāms dārzā no 21. jūnija līdz 5.jūlijam: sēj zālāju, stāda kokus,apgriež noziedējušās puķes 4
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Vācijā pret Covid-19 pilnībā vakcinēta trešdaļa iedzīvotāju
20:50
LA
LA.LV
Ziņas
“Vai nu vakcinējies, vai arī dzīvo ar citiem noteikumiem!” Ēķis par savu draugu nāvi no Covid-19 un vakcināciju 1
20:35
LE
LETA
Ziņas
“Ryanair” izpilddirektors atklāj, kāpēc nolemts atvērt lidmašīnu bāzi Rīgā pandēmijas laikā
19:59