Foto-Valdis Semjonovs

Maiga tomātu mērce ar sīpoliem un pipariem 0

Sastāvdaļas
• 10 kg tomātu
• 1,5 kg sīpolu
• 300 ml olīveļļas
• 1,5 tējkarotes melno graudu piparu
• 3 ēdamkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež ne pārāk biezās daivās. Sīpolus smalki sagriež vai sasmalcina sakņu smalcinātājā. Palielā katlā, kurā ietilpst 10 kg tomātu, ieber melno piparu graudus un mazliet apgrauzdē. Tad katlā ielej eļļu, uzkarsē un sautē sīpolus, ik pa brīdim apmaisot, līdz kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Pievieno daivās sagrieztos tomātus un, ik pa laikam maisot, vāra aptuveni stundu. Nosmeļ šķidrumu un lej atsevišķā traukā. Pabiezajai masai pieber sāli, apmaisa, vēl mazliet pavāra un pilda burkās. Pirms liešanas burkās masu var arī blendēt, jo tad tā kļūst viendabīgāka, nejūt tomātu mizas. Pēc blendēšanas vēlreiz uzvāra.

Nosmelto šķidrumu neizlej, bet pilda burkās. Tas ļoti labi noder dažādām zupām vai gaļas ēdieniem. Tad virumam ir pavisam cita garša.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.