Foto-Valdis Semjonovs

Maiga tomātu mērce ar sīpoliem un pipariem 0

Sastāvdaļas
• 10 kg tomātu
• 1,5 kg sīpolu
• 300 ml olīveļļas
• 1,5 tējkarotes melno graudu piparu
• 3 ēdamkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež ne pārāk biezās daivās. Sīpolus smalki sagriež vai sasmalcina sakņu smalcinātājā. Palielā katlā, kurā ietilpst 10 kg tomātu, ieber melno piparu graudus un mazliet apgrauzdē. Tad katlā ielej eļļu, uzkarsē un sautē sīpolus, ik pa brīdim apmaisot, līdz kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Pievieno daivās sagrieztos tomātus un, ik pa laikam maisot, vāra aptuveni stundu. Nosmeļ šķidrumu un lej atsevišķā traukā. Pabiezajai masai pieber sāli, apmaisa, vēl mazliet pavāra un pilda burkās. Pirms liešanas burkās masu var arī blendēt, jo tad tā kļūst viendabīgāka, nejūt tomātu mizas. Pēc blendēšanas vēlreiz uzvāra.

Nosmelto šķidrumu neizlej, bet pilda burkās. Tas ļoti labi noder dažādām zupām vai gaļas ēdieniem. Tad virumam ir pavisam cita garša.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.