Foto – Valdis Semjonovs

Mājās cepta maize līp pie naža… Ko es daru nepareizi? 1

“Mājās malkas krāsnī cepam rupjmaizi ar ieraugu. Cepam tikai no rudzu miltiem, kviešu miltus klāt neliekam. Maize sanāk mikla, griežot līp pie naža. Ko es daru nepareizi? Atceros, ka senāk maizi cepa vecāmamma. Iznāca ļoti garšīga!” 
Andris Pārgaujas novadā

Reklāma
Reklāma

 

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Maizes un konditorejas izstrādājumu ceptuves “Svētes maize” maizniekmeistars Jānis Dāvids spriež, ka var būt vairāki cēloņi, kāpēc, griežot kukulīti, rieciens līp pie naža.

– Maize var sanākt ķepīga, ja mīklai trūcis skābuma, tātad to vajadzēja ilgāk paraudzēt. Ja dabīgajā raudzēšanas procesā pietiekamā daudzumā nesavairojas raugi, maize nav poraina. Jāpievērš uzmanība arī cepšanas temperatūrai – ja tā bijusi par zemu, bet cepšanas laiks – par īsu, maize kārtīgi neizcepas. Lai sniegtu izsmeļošāku skaidrojumu, man vajadzētu detalizētāku informāciju.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.