Mājās gatavoti belaši brīvdienu gastronomiskajam sānsolim 2

Pat stingrākie diētas ārsti pēc gastronomiskā disciplīnā pavadītas nedēļas iesaka kādu “atslodzes dienu”. Tai lieliski noderēs sulīgi, mājās gatavoti belaši – un tas nav nekāds “stacijas mašīneļļas variants”!

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

2,5 glāzes izsijātu miltu
180 ml silta piena
7 g sausā rauga
1 tējk. cukura
250 g jauktas maltās gaļas
1 liels sīpols
Sāls, pipari
Augu eļļa apcepšanai

Pagatavošana

1. Sajauc pienu, cukuru, raugu, augu eļļu un sāli. Pakāpeniski iesijā miltus. Mīklu izmīca, apsedz un atstāj siltā vietā uz 1,5 – 2 stundām.

CITI ŠOBRĪD LASA

2 Sīpolu sasmalcina un sajauc ar malto gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

3. No mīklas veido plācenīšus; to diametrs – aptuveni 10 centimetri. Uz tiem kārto 1 ēdamkaroti gaļas pildījuma.
Mīklas maliņas uzloca uz augšu, atstājot nelielu atveri.

4. Belašus cep sakarsētā eļļā 7 minūtes no katras puses.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.