Foto: Shutterstock

Mājās gatavoti čipsi. Kraukšķīgs gardums, kas nekaitē veselībai 0

Čipsi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem, bet diētas ārsti brīdinoši krata pirkstu – tā tak ir īsta inde! Patiešām daudz veselīgāki ir cepeškrāsnī pašu gatavoti čipsi, turklāt to tapšanas procesā var piedalīties arī mazie kārumnieki.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
4–5 lieli kartupeļi
3 ēdamkarotes olīveļļas
Šķipsniņa piparu
Malta paprika pēc garšas
Sāls

Pagatavošana.
Nomizo un pēc iespējas plānākās šķēlēs sagriež kartupeļus.
Kartupeļus liek bļodā, pievieno sāli, piparus, malto papriku un samaisa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, pa to laiku uzklāj uz cepampannas foliju un ieziež to ar olīveļļu.
Uz pannas kārto kartupeļu šķēlītes.
Liek cepties uz 15 minūtēm, pēc tam temperatūru nedaudz samazina līdz 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zeltaini, kraukšķīgi čipsi gatavi! Cienājieties paši un cienājiet draugus!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.