Praktiski
Receptes

Mājās gatavoti čipsi. Kraukšķīgs gardums, kas nekaitē veselībai0

Foto: Shutterstock

Čipsi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem, bet diētas ārsti brīdinoši krata pirkstu – tā tak ir īsta inde! Patiešām daudz veselīgāki ir cepeškrāsnī pašu gatavoti čipsi, turklāt to tapšanas procesā var piedalīties arī mazie kārumnieki.

Sastāvdaļas
4–5 lieli kartupeļi
3 ēdamkarotes olīveļļas
Šķipsniņa piparu
Malta paprika pēc garšas
Sāls

Pagatavošana.
Nomizo un pēc iespējas plānākās šķēlēs sagriež kartupeļus.
Kartupeļus liek bļodā, pievieno sāli, piparus, malto papriku un samaisa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, pa to laiku uzklāj uz cepampannas foliju un ieziež to ar olīveļļu.
Uz pannas kārto kartupeļu šķēlītes.
Liek cepties uz 15 minūtēm, pēc tam temperatūru nedaudz samazina līdz 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes.

Zeltaini, kraukšķīgi čipsi gatavi! Cienājieties paši un cienājiet draugus!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
3 aukstās zupas variācijas: no klasikas līdz modernām vēsmām
2 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Peonija uzzied, bet nav tāda kā gaidīts: dārzniece skaidro, kāpēc tā var gadīties
2 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
6 ēdienu receptes katrai gaumei ar spinātiem un skābenēm: zaļi un veselīgi!
3 dienas

Lasītākie

ML
Māra Libeka
Veselam
“Visticamāk, otrā viļņa nebūs, bet neviens oficiāli to neteiks”. Latviešu ārsts par Vācijas cīņu ar koronavīrusu 2
Intervija 12 stundas
Raivis Šveicars
Ekonomika
Pie durvīm klauvē 6G. Izstrādāts pirmais “Wi-Fi 6” rūteris
11 stundas
SK
Skaties.lv
Ekonomika
VIDEO. Vai naudas trūkuma dēļ beigsies čeku loterija?
8 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Latvijā
Nicas vietā izvēlies Nīcu jeb apceļo savu dzimto zemi
10 stundas
AG
Andris Grīnbergs
Latvijā
Aptauja: Kāpēc Latvijā tik daudz cilvēku slīkst katru gadu?
11 stundas