Kā izmantot graudu pārpalikumus  0

Pārpalikumus noteikti nevajag izmest, jo, daļu miltu un šķidruma aizstājot ar izkāsto masu, var izcept gardus cepumus un maizīti.

Reklāma
Reklāma

Cepumi

• 300 g graudu pārpalikumu

• 200 g kviešu miltu

• 150 g pilngraudu auzu pārslu

• 100 g brūnā cukura

• 3 ēdamkarotes olīveļļas

• 120 g rozīņu

• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera

• 5 pilieni vaniļas ekstrakta

7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Rozīnes aplej ar siltu ūdeni un mērcē piecas minūtes. Auzu pārslas sajauc ar graudu pārpalikumiem un cepamo pulveri, pievieno olīveļļu, cukuru un samaisa. Pieber miltus un maisa, līdz iegūta stingra mīkla (atkarībā no tā, cik labi izkāsti graudu pārpalikumi, miltu daudzums var atšķirties). Pieliek rozīnes un vaniļas ekstraktu. Mīklas piciņas ar mitrām rokām liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un +180 °C cep 20–25 minūtes. Kad cepumi atdzisuši, tos var pārliet ar šokolādes glazūru.

Konsultējis pārtikas tehnologs Edgars Kapteinis

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.