Foto: Aija Geida

Makaronu sacepums ar desu un sieru 0

Sastāvdaļas
• 300 g makaronu
• 150 g desas
• 250 g siera
• 250 g skābā krējuma
• 50 g sviesta
• 2 ķiploka daiviņas
• pustējkarote maltu melno piparu
• tējkarote sāls

Piecas lietas, kuras kaķi dara katru dienu, taču uzskatīs jūs par lielākajiem ienaidniekiem, ja tajās iejauksieties
Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “Ārsts sēž kabinetā, bet pie viņa aiziet nevar – kas tas par absurdu Latvijā?” Jānis parāda neloģisko sistēmu valstī 93
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Makaronus izvāra mīkstus, nokāš, pieliek sviestu un maisa, līdz tas izkusis. Atdzesē. Desu sagriež mazos gabaliņos, sieru sarīvē, ķiplokus sakapā. Makaroniem pievieno desu, sieru (atstājot pāris ēdamkarošu, ko pārkaisīt virspusei), divas trešdaļas no skābā krējuma, ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus. Samaisa. Liek veidnē, kas ieziesta ar taukvielām. Pārlej skābo krējumu un pārkaisa ar sieru. Liek cepties 200 °C 15–20 minūtes. Ja negatavo uzreiz, apsedz ar pārtikas plēvi un uzglabā ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.