Praktiski
Receptes

Maltās gaļas un kartupeļu sacepums – sātīgs gardums0

say7.info

Sastāvdaļas – 500 g jebkuras maltas gaļas, 500 g kartupeļu, 200 g cieta siera, 3 tomāti, liels sīpols, 1–2 ēdamkarotes sviesta, sāls, pipari, augu eļļa.

Pagatavošana.

Kartupeļus nomizo un novāra līdz gatavībai.

Sīpolu smalki sagriež, tomātus sagriež mazos gabaliņos.

Pannā augu eļļā apcep sīpolus līdz zeltainai krāsai, pievieno sagrieztos tomātus, cep visu 2–3 minūtes.

Pievieno malto gaļu, uzkaisa sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa un cep, līdz gaļa ir izcepusies.

Kad kartupeļi ir izvārījušies, nolej ūdeni, pievieno sāli un sviestu un samīca biezputrā.

Sieru sarīvē uz smalkas rīves.

Cepamajā traukā liek apcepto gaļu. Virsū liek samīcītos kartupeļus, kārtīgi izlīdzina. Virsu nokaisa ar rīvēto sieru.

Cep 180 grādu karstumā 30–35 minūtes.

Labu apetīti!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

AD
Artis Drēziņš
Latvijā
Lauris pēc trieciena palicis bez apziņas un mēdz nekontrolējami staigāt. Kāpēc dzērājšoferi Jāni apcietināja tiesas zālē? 20
8 stundas
AJ
Atis Jansons
Ekonomika
Čakarē, “lien pakaļā” un azartiski izlec pretējā joslā – kā “vidējais latvietis” brauc pa Rīgas apvedceļu 1
1 stunda
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO. “Nozaga pusmiljonu eiro, bet Balandinu atstāja dzīvu kā brīdinājumu,” Krieķis atklāj patiesību
53 minūtes
TA
Tavs Auto TV
Ekonomika
Lietuvā lietoti automobiļi ir lētāki. Kādēļ?
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Daudzi vienā pilsētā un “Dinamo” sportisti: lielajam Covid-19 inficēto skaitam “pa pēdām”
3 stundas