Andris Piebalgs
Andris Piebalgs
Foto – Timurs Subhankulovs

– Kādas ir “Vienotības” ambīcijas gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās? 14


– Atskaites punkts – ne sliktāk kā iepriekšējās. Protams, Rīgā mums bija lielākas ambīcijas, tāpēc piedāvājām koalīcijas partijām iet ar vienotu sarakstu. Rīgas spilgtākais simbols šobrīd ir Barona iela – izejot pa to, mēs varam redzēt, kā galvaspilsēta tiek vadīta. Mūsu uzdevums ir piedāvāt alternatīvu. Diemžēl ZZS uzskatīja, ka jāiet ar atsevišķu sarakstu. Domāju, ka oktobra beigās mēs varēsim skaidri pateikt, kādā formā iesim uz Rīgas vēlēšanām.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
Lasīt citas ziņas

– Vilnis Ķirsis kā Rīgas mēra kandidāts – vai tas ir nopietni?

– Vilnis Ķirsis ir cienījams politiķis, viņš šobrīd ir Saeimas deputāts un ir izteicis gatavību iesaistīties pašvaldību vēlēšanu cīņā. Manuprāt, ir svarīgi, ka jaunā paaudze nāk politikā, un viņiem ir jādod ceļš, bet lēmums par Rīgas mēra kandidātu vēl nav pieņemts.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Nesen “Saskaņas” satelītpartijas “Gods kalpot Rīgai” kongresā izskanēja tēze, ka citās partijās politiķi uz Rīgu neraujas, uztver to kā “izsūtījuma vietu”. Varbūt tur ir daļa taisnības, un ne tikai runājot par “Vienotību”?

– “Saskaņa” un “GKR” mēģina provocēt pārējos, pasniedzot Rīgas vēlēšanas kā nacionāla mēroga vēlēšanas. Bet tā nav. Tas gan taisnība, ka politiķi, kas ir Saeimā, bieži nevēlas būt sarakstā Rīgā. Žēl, bet es ceru, ka tas mainīsies.

– Andris Ameriks aicinājis jūs pašu kandidēt Rīgā?

– Es neesmu rīdzinieks, tad jau drīzāk man vajadzētu kandidēt Jūrmalā, kur esmu deklarēts, bet tādu ambīciju man nav. Turklāt es jau teicu – negribētos, ka Rīgas vēlēšanas tiek pasniegtas kā nacionālās vēlēšanas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.