Foto – Aija Geida

Mandarīnu – jogurta groziņi 0

Sastāvdaļas
• 400 g kārtainās mīklas
• 6 mandarīni
• 700 ml persiku jogurta
• 3 ēdamkarotes cukura
• 2 ēdamkarotes agara

Reklāma
Reklāma
Veselam
Eksperti atklāj 5 uztura bagātinātājus, kuri šoruden glābs tavu imunitāti: nē, sarakstā nav D vitamīna
Šāds skats vērojams ilgu laiku… Saeimas ārkārtas sēdē redzamā deputātu attieksme “izsit korķus”
TV24
“ES pat nebija tādu standartu!” Iestājoties Eiropas Savienībā, Latvija pārsteigusi visus ar to, ko tā izmanto pārtikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Jogurtu lej caurdurī, kurā ieklāta 4–5 kārtās salocīta marle, un notecina ledusskapī 4 stundas, līdz tas kļuvis biezāks. Kārtaino mīklu plāni izrullē (ja izmanto saldētu, to mazliet atlaidina, pārkaisa ar kviešu miltiem un izrullē plānāku) un sagriež kvadrātos. Katru kvadrātu liek silikona kēksu formiņā, mazliet piespiež, sadursta ar dakšņu un cep cepeškrāsnī 180 °C 20–25 minūtes. Atdzesē.

Mandarīnus nomizo, sadala daiviņās un katru pārgriež uz pusēm. Ieber katliņā, pievieno cukuru un agaru. Samaisa. Katlu liek uz uguns, nepārtraukti maisot, uzkarsē un pēc tam vāra 3 minūtes. Noslēdz uguni un atdzesē. Groziņam apakšā klāj mandarīna masu, tad biezo jogurtu, tam pāri vēl mazliet mandarīnus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.