Foto – Aija Geida

Mandarīnu tarte – visgardākā ir nākamajā dienā 0

Sastāvdaļas mīklai
• 250 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 4 ēdamkarotes skābā krējuma
• ēdamkarote cukura
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
“Es tikko paķēru šoku “Maximā”! Tikko vēl bija 30 centi!” Pircēju nepatīkami pārsteigušas cenas populārajā veikalā
Skandāls Krievijas televīzijā: Skabejeva krīt histērijā, kad viens no ekspertiem tiešraidē atklāj patiesību par notikumiem Ukrainā
Kokteilis
5 latvieši, kuri vēl nav sasnieguši 30 gadu vecumu, bet nākotnē varētu kļūt par miljonāriem – par dažiem no viņiem jau būsiet dzirdējuši 28
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 700 ml 3,5% piena
• 150 ml mandarīnu biezeņa
• 175 g cukura
• 100 g sviesta
• 7 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 5 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes rīvētu mandarīnu miziņu

Pagatavošana.
Pagatavo mīklu: bļodā sajauc sāli, cukuru un miltus, ieberž aukstu sviestu, pievieno skābo krējumu un izmīca. Apsedz ar pārtikas plēvi un noliek uz 30 minūtēm vēsumā. Pēc tam mīklu izrullē, ieklāj veidnē un sadursta ar dakšiņu. Cep 180 grādos 20 minūtes, līdz mīkla zeltaini brūna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikmēr pagatavo pildījumu. Aukstā pienā iemaisa kukurūzas cieti, pievieno cukuru un mandarīnu biezeni (to iegūst, blenderī sakuļot nomizotus mandarīnus). Uzkarsē uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Kad sabiezē, nogriež uguni. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un citrona sulu. Maisa, līdz sviests izkusis. Noliek atdzesēties. Iemaisa rīvēto mandarīna miziņu un sapilda veidnē. Noliek aukstumā sastingt. Dekorē ar mandarīniem. Vislabāk garšo nākamajā dienā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.