Foto – Aija Geida

Mandarīnu tarte – visgardākā ir nākamajā dienā 0

Sastāvdaļas mīklai
• 250 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 4 ēdamkarotes skābā krējuma
• ēdamkarote cukura
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Kokteilis
ZEMAPZIŅAS TESTS. Izvēlies vienu kārti un saņem vēstījumu, kas tev jāapdomā jau šajā mirklī
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 700 ml 3,5% piena
• 150 ml mandarīnu biezeņa
• 175 g cukura
• 100 g sviesta
• 7 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 5 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes rīvētu mandarīnu miziņu

Pagatavošana.
Pagatavo mīklu: bļodā sajauc sāli, cukuru un miltus, ieberž aukstu sviestu, pievieno skābo krējumu un izmīca. Apsedz ar pārtikas plēvi un noliek uz 30 minūtēm vēsumā. Pēc tam mīklu izrullē, ieklāj veidnē un sadursta ar dakšiņu. Cep 180 grādos 20 minūtes, līdz mīkla zeltaini brūna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikmēr pagatavo pildījumu. Aukstā pienā iemaisa kukurūzas cieti, pievieno cukuru un mandarīnu biezeni (to iegūst, blenderī sakuļot nomizotus mandarīnus). Uzkarsē uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Kad sabiezē, nogriež uguni. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un citrona sulu. Maisa, līdz sviests izkusis. Noliek atdzesēties. Iemaisa rīvēto mandarīna miziņu un sapilda veidnē. Noliek aukstumā sastingt. Dekorē ar mandarīniem. Vislabāk garšo nākamajā dienā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.