Foto-Fotolia

Īpaši garšo bērniem! Marinēti gurķi tomātu mērcē 0

Sastāvdaļas marinādei
3 l ūdens
400 g cukura
400 g tomātu mērces
400 ml galda etiķa
4 ēdamkarotes sāls
3–5 melno piparu graudi
dilles ziedkopa
1 mārrutka lapa
2 ķiršu lapas
3 upeņu lapiņas
2 ķiploka daiviņas

Viedoklis
Krista Draveniece: Ne vīrs, ne Cipule jāzākā par traģisko notikumu Daugavā, patiesībā vainīgs kas pavisam cits 97
Pieci Latvijas ministri (kopš neatkarības atjaunošanas), kuri izpelnījušies vislielākās sabiedrības antipātijas. Pirmo uzminēsiet viegli!
Tramps pēc sarunām Floridā nācis klajā ar svarīgu paziņojumu: “Pastāv liela iespēja, ka…”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sterilizētās burciņās kārto gurķus, liek melno piparu graudus, dilles ziedkopu, mārrutka, ķiršu un upeņu lapas, sagrieztas ķiploka daiviņas un pārlej marinādi, kurai pievienota tomātu mērce. Burkām uzliek vāciņus un sterilizē 15–20 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvāko, apgāž uz vāciņa un sasedz, līdz burkas atdziest.

!!! Šādi marinēti gurķi īpaši garšo bērniem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.