Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Marinēti kabacīši ziemai bez pasterizēšanas – mēli var norīt! 2

Sastāvdaļas
Kabači
Dilles
Ķiploki
Lauru lapas
Melno piparu graudi
Čili pipars
2 ēdamkarotes 9% etiķa (katrai litra burkai)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Hallo! Jā! Klausos!! Ar kādu vārdu tu atbildi uz telefona zvaniem? Izrādās, ka tas kaut ko pasaka par tavu raksturu 9
Simtgadīgs pareģojums ir piepildījies: no kosmosa uz Zemi “plūst” īpaša enerģija
TV24
“Jāprasa, kas tiem cilvēkiem ir galvā! Padomju savienība sen mirusi, bet krievi tik met krustus,” Slaidiņš komentē parādē redzēto
Lasīt citas ziņas

Marinādei (viena litra pagatavošanai)
1 ēdamkarote sāls
1,5 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana.

1. Kabači rūpīgi jānomazgā un tiem jāapgriež galiņi.
2. Nomazgā un sagatavo arī dilles un ķiplokus.
3. Katrā sterilizētā litra burkā liek dilles, 3 ķiploka daiviņas, gabaliņu čili pipara, 1 lauru lapu, 8 piparu graudus.
4. Kabačus sagriež ripās (aptuveni 1 cm biezumā) un ļoti blīvi saliek burkās.
5. Pa virsu uzliek sasmalcinātas dilles.
6. Katrā burkā ieliek metāla ēdamkaroti un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc tam ūdeni nolej.
7. Šo ūdeni vēlams izmantot marinādes gatavošanai. Katram litram ūdens pievieno 1 ēdamkaroti sāls un 1,5 ēdamkarotes cukura. Tad vēlreiz karsē ūdeni, līdz tas sasniedzis vārīšanās temperatūru.
8. Katrā burkā ielej 2 ēdamkarotes etiķa, tad lej karsto marinādi. Burkas aizvāko, apgriež otrādi un silti sasedz, līdz tās pilnīgi atdzisušas. Lai labi garšo!

CITI ŠOBRĪD LASA
Marinēti kabači ziemai
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.