Publicitātes foto.

“Maxima Latvija” alus piedāvājumā 60% veido vietējo zīmolu miestiņš 0

Patlaban kopējais alus piedāvājums mazumtirgotāja “Maxima Latvija” veikalos aptver vairāk nekā 300 produktus, un 60% no tiem veido vietējā zīmola ali, informē uzņēmumā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

“Iedzīvotāji arvien vairāk alus baudīšanā vadās pēc principa – mazāk, bet kvalitatīvāk. Lai alus sortiments kļūtu pieejamāks un nebūtu jāmēro tāls ceļš līdz specializētām pārdošanas vietām, esam paplašinājuši piedāvājumu. Patlaban ieejami 52 dažādi Latvijas mazo alus darītavu unikālie brūvējumi, kā arī pasaulē iemīļoti labākie starptautiskie ali. Turklāt, sekojot iedzīvotāju interesei par craft jeb amatalu, esam tos apkopojuši vienkopus un 15 lielākajos “Maxima” veikalos piedāvājam vēl plašāku sortimentu īpašajā “Amatnieku alus” stendā, kurā ir 23 dažādi alu zīmoli,” informēja “Maxima Latvija” valdes loceklis Viktors Troicins.

Savukārt alus zīmola “Mežpils alus” someljē Andris Rasiņš norādīja, ka patlaban pasaulē modē ir skābie ali, kas brūvēti, pievienojot dažādus ieraugus, piemēram, šampanieša ieraugu. Vēl viens aktuāls virziens alus radīšanā ir dažādu ozolkoka mucu izmantošana, kuros iepriekš ir noturēts viskijs, portvīns vai kāds cits dzēriens, kas alum piešķir jaunus aromātus. “Un, protams, alus pazinēju vidū ļoti iecienīti kā pasaulē, tā Latvijā ir arī spilgtie, rūgtie, dūmakainie un augļainie apiņotie ali. Tomēr līderpozīcijas nemainīgi saglabā ierastais lager tipa alus. Arī tas nemitīgi mainās un arī amatalus meistari visā pasaulē strādā un padara to vēl aromātiskāku, pilnasinīgāku un daudzveidīgāku,” atzina Rasiņš.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikmēr zīmola “Lielvārdes alus” pārstāvis Ingemārs Dzenis teica, ka attiecībā uz alus un ēdiena saderību viens no vienkāršākajiem veidiem ir alus klāstu sadalīt dažās kategorijās un tad piemeklēt tām ēdienu. “Piemēram, maigi apiņots, gaišs alus lieliski papildinās vistas gaļu vai zivi, savukārt stipri apiņots būs piemērots pikantiem ēdieniem. Ja esat iecienījuši liellopa gaļu, nogaršojiet to ar tumšo vai kādu no saldajiem, augļainajiem aliem. Un arī desertus var lieliski papildināt ar alu. Ja tajā ir šokolāde, piemeklējiet kādu ķiršu, upeņu vai saldu tumšo alu,” norādīja zīmola eksperts.

Lai informētu par “Maxima” alus piedāvājumu pagājušās nedēļas nogalē Rīgā, von Stricka villā tika rīkots pirmais pop-up alus bārs, kur bija iespēja uzzināt par jaunākajām alus tendencēm Latvijā un pasaulē, iepazīt alus lielo daudzveidību un tā saderību ar dažādiem ēdieniem. Gan pasaules, gan vietējo alus sortimenta degustācijas piedāvāja tādi uzņēmumi un zīmoli kā “Baltā Bura”, “Lielvārdes Alus”, “Mežpils alus”, “Valmiermuižas alus”, kā arī alus darītavas “Viedi” un “Teika”.