Laukos
Atpūta

“Maxima Latvija” alus piedāvājumā 60% veido vietējo zīmolu miestiņš0

Publicitātes foto.

Patlaban kopējais alus piedāvājums mazumtirgotāja “Maxima Latvija” veikalos aptver vairāk nekā 300 produktus, un 60% no tiem veido vietējā zīmola ali, informē uzņēmumā.

“Iedzīvotāji arvien vairāk alus baudīšanā vadās pēc principa – mazāk, bet kvalitatīvāk. Lai alus sortiments kļūtu pieejamāks un nebūtu jāmēro tāls ceļš līdz specializētām pārdošanas vietām, esam paplašinājuši piedāvājumu. Patlaban ieejami 52 dažādi Latvijas mazo alus darītavu unikālie brūvējumi, kā arī pasaulē iemīļoti labākie starptautiskie ali. Turklāt, sekojot iedzīvotāju interesei par craft jeb amatalu, esam tos apkopojuši vienkopus un 15 lielākajos “Maxima” veikalos piedāvājam vēl plašāku sortimentu īpašajā “Amatnieku alus” stendā, kurā ir 23 dažādi alu zīmoli,” informēja “Maxima Latvija” valdes loceklis Viktors Troicins.

Savukārt alus zīmola “Mežpils alus” someljē Andris Rasiņš norādīja, ka patlaban pasaulē modē ir skābie ali, kas brūvēti, pievienojot dažādus ieraugus, piemēram, šampanieša ieraugu. Vēl viens aktuāls virziens alus radīšanā ir dažādu ozolkoka mucu izmantošana, kuros iepriekš ir noturēts viskijs, portvīns vai kāds cits dzēriens, kas alum piešķir jaunus aromātus. “Un, protams, alus pazinēju vidū ļoti iecienīti kā pasaulē, tā Latvijā ir arī spilgtie, rūgtie, dūmakainie un augļainie apiņotie ali. Tomēr līderpozīcijas nemainīgi saglabā ierastais lager tipa alus. Arī tas nemitīgi mainās un arī amatalus meistari visā pasaulē strādā un padara to vēl aromātiskāku, pilnasinīgāku un daudzveidīgāku,” atzina Rasiņš.

Tikmēr zīmola “Lielvārdes alus” pārstāvis Ingemārs Dzenis teica, ka attiecībā uz alus un ēdiena saderību viens no vienkāršākajiem veidiem ir alus klāstu sadalīt dažās kategorijās un tad piemeklēt tām ēdienu. “Piemēram, maigi apiņots, gaišs alus lieliski papildinās vistas gaļu vai zivi, savukārt stipri apiņots būs piemērots pikantiem ēdieniem. Ja esat iecienījuši liellopa gaļu, nogaršojiet to ar tumšo vai kādu no saldajiem, augļainajiem aliem. Un arī desertus var lieliski papildināt ar alu. Ja tajā ir šokolāde, piemeklējiet kādu ķiršu, upeņu vai saldu tumšo alu,” norādīja zīmola eksperts.

Lai informētu par “Maxima” alus piedāvājumu pagājušās nedēļas nogalē Rīgā, von Stricka villā tika rīkots pirmais pop-up alus bārs, kur bija iespēja uzzināt par jaunākajām alus tendencēm Latvijā un pasaulē, iepazīt alus lielo daudzveidību un tā saderību ar dažādiem ēdieniem. Gan pasaules, gan vietējo alus sortimenta degustācijas piedāvāja tādi uzņēmumi un zīmoli kā “Baltā Bura”, “Lielvārdes Alus”, “Mežpils alus”, “Valmiermuižas alus”, kā arī alus darītavas “Viedi” un “Teika”.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IR
Ilmārs Randers
Ekonomika
900 km par 300 miljoniem: beidzot publisko karti ar ceļu posmiem, ko plāno saremontēt. Kurš un kā pieņēma gala lēmumu?
1 stunda
AO
Andris Ozoliņš
Dabā
“Vilks kļūtu zaļš aiz skaudības.” Krišjānis Lielupes krastā uzbūvējis salmu māju tikai no vietējiem materiāliem 1
8 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO. Jēkabpilī notikusi smaga divu traktoru sadursme
2 stundas
LA
LA.LV
Veselam
VIDEO. Rozentāle: Gripas vakcīna netieši var pasargāt no Covid-19
2 stundas
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Esmu pieņēmusi lēmumu daļu savu darbu iznīcināt!” Pazīstamā tēlniece Olga Šilova skaidro, kāpēc tā rīkosies
Intervija 3 stundas