Foto-Aija Geida

Mazsālīti gurķi ar majorānu 0

Sastāvdaļas
• 1,2 kg gurķu
• 2 l ūdens
• Sauja sagrieztu majorāna lapiņu
• 8 melno piparu graudiņi
• 4 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes sagrieztu diļļu kātu vai ziedkopu
• Mārrutku lapa
• 1 ēdamkarote cukura
• 4 ēdamkarotes sāls

“Tā noteikti kļūs par lielu problēmu visā pasaulē,” eksperti brīdina par ļoti nepatīkamas ādas sēnītes infekcijas izplatību 9
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu Merilinas Monro: sievietes, kurām piemīt skaistuma ikonas šarms. Dažas pat ir bīstami līdzīgas
Kokteilis
Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkas apakšā liek dažas majorāna lapiņas, pāris ķiploka daiviņas un diļļu kātus. Gurķus nomazgā, tiem nogriež galus un kārto burkā, pa vidu liekot kādu majorāna lapiņu un diļļu ziediņu, ieber piparus, virspusē – atlikušos zaļumus. Pagatavo marinādi, novārītā un atdzesētā ūdenī izšķīdinot sāli un cukuru. Uzlej gurķiem, burkas noliek siltumā un pēc diennakts ievieto ledusskapī. Var pasniegt galdā jau pēc 12 stundām. Viskraukšķīgākie tie būs pirmajās divās dienās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.