Foto: Antonina Vlasova/Shutterstock

Medains ķirbju ievārījums ar apelsīniem 1

Sastāvdaļas
• 500 g ķirbja mīkstuma
• 600 g cukura
• 2 lieli, sulīgi apelsīni
• ¼ tējkarotes malta kanēļa
• šķipsniņa maltu krustnagliņu
• šķipsniņa malta anīsa

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā
Kokteilis
Vai stārķi gaidījāt? 10 vārdu īpašnieki, kas drīzumā varētu sagaidīt ģimenes pieaugumu
Krievu okupanti nocirtuši galvu ukraiņu karavīram
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un nosver vajadzīgo daudzumu. Pēc tam sarīvē uz rupjas rīves. Apelsīniem norīvē miziņu, lai sanāk divas ēdamkarotes, bet mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, pēc iespējas atdalot no baltās daļas. Visu liek katlā, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Lai no ievārījuma labāk iztvaikotu ūdens, ieteicams to vārīt pannā ar augstām malām. Garšvielas pievieno trīs minūtes pirms gatavošanas beigām. Ievārījumu pilda mazās burciņās un aizvāko, kad atdzisis.

Lielisks pildījums mazajiem kēksiņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.