Foto: Antonina Vlasova/Shutterstock

Medains ķirbju ievārījums ar apelsīniem 1

Sastāvdaļas
• 500 g ķirbja mīkstuma
• 600 g cukura
• 2 lieli, sulīgi apelsīni
• ¼ tējkarotes malta kanēļa
• šķipsniņa maltu krustnagliņu
• šķipsniņa malta anīsa

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lūdzu, lūdzu, kaut es būtu viens no viņiem: cilvēki, kas dzimuši šajos trijos datumos, tiek uzskatīti par visgudrākajiem pasaulē
Tu pati sev pieliec klāt gadus! 8 ieradumi, kas liek sievietēm novecot ātrāk
Rezultāti ir pārsteidzoši: vācu eksperti nosaukuši auto, kuri nav varējuši izturēt 100 000 kilometru nobraukuma testu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un nosver vajadzīgo daudzumu. Pēc tam sarīvē uz rupjas rīves. Apelsīniem norīvē miziņu, lai sanāk divas ēdamkarotes, bet mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, pēc iespējas atdalot no baltās daļas. Visu liek katlā, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Lai no ievārījuma labāk iztvaikotu ūdens, ieteicams to vārīt pannā ar augstām malām. Garšvielas pievieno trīs minūtes pirms gatavošanas beigām. Ievārījumu pilda mazās burciņās un aizvāko, kad atdzisis.

Lielisks pildījums mazajiem kēksiņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.