Foto – LETA

Nespēja ar sevi tikt galā 18

Kaut arī pie rakstiem interneta komentāros netika saudzēta ne pati Samanta, ne viņas māte un patēvs, ne bērna tēvs, Aizkrauklē satiktie cilvēki lielākoties runāja tikai labu par Samantu un citiem notikumā iesaistītajiem. Samanta palikusi stāvoklī, mācoties arodskolā, tad mācības pametusi. Iestājusies vakarskolas 12. klasē – paralēlklasē mācījusies arī viņas māte –, tomēr līdz eksāmeniem netikusi. Septembrī Samanta atkal iesniedza dokumentus skolā, lai turpinātu mācīties un pabeigtu vidusskolu. Stundās daudz neesot bijusi, jo mājās bijis jāauklē zīdainis – daudz palīdzējusi māte, kas viņai nesusi uz mājām skolas grāmatas un uzdevumus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 158
Lasīt citas ziņas

Samantai neizdevies izveidot noturīgas attiecības ar bērna tēvu Edgaru un viņa meklējusi cita vīrieša atbalstu. Tāds arī uzradies. Samantai esot briedusi doma kopā ar bērnu doties uz ārzemēm, tomēr māte un citi atrunājuši no šāda soļa. Arī skolotāji ieteikuši vispirms pabeigt vidusskolu. Samantas māte strādājusi par apkopēju. Ģimene nav bijusi no bagātākajām Aizkrauklē, taču arī ne sociālā dienesta aprūpes lokā.

“Samanta ļoti uzticējās un pieķērās cilvēkiem. Sevi bija sakopusi. Mēģināja veidot labas attiecības ar sev tuviem cilvēkiem. Cerēja, ka bērnam būs normāla ģimene. Kad neizveidojās nopietnas attiecības ar bērna tēvu, meklēja citas attiecības, bet tās tik viegli nedevās rokās. Cita varbūt būtu traukusies tālāk dzīvē kā tanks, diemžēl Samanta izrādījās par trauslu. Iespējams, līdz traģēdijai noveda vairāku faktoru kopums: atraidīta mīlestība, pēcdzemdību depresija, finanses, nemācēšana tikt galā ar savām sajūtām un domām, tuvinieku nespēja pamanīt signālus, ka tuvojas traģēdija… Samanta bija pozitīvs cilvēks, pat savā pēdējā īsziņā nevienu nevainoja,” saka cilvēks, kas pazina ģimeni, bet lūdza savu vārdu neminēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Par mazā Markusa aizbildni Aizkraukles novada bāriņtiesa iecēlusi Samantas māti, par kuru esot pārliecība, ka viņa tiks ar saviem pienākumiem galā. Taču, izskatās, ka šajā traģēdijā vēl gaidāmi dramatiski pagriezieni. Uz dzīvi Aiz­krauklē pārcēlies Markusa tēvs Edgars, kurš pirms tam strādājis Rīgā par datortehniķi, bet nu gatavs cīnīties par savām tēva tiesībām. Oficiāli gan viņš par Markusa tēvu nav atzīts, un arī Samantas māte negrasās viņu par tādu uzskatīt. Edgaram gan par to ir cits viedoklis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.