Mazjaudīgai spiedei slapjas izspaidas 0

Izmēģinot mazjaudīgu (500 W) spiedi no “C3”, kas maksā aptuveni 45 eiro, sulu var izspiest, bet izspaidas ir ļoti slapjas (jāvērtē ar 1). Pozitīvi, ka ir divi ātrumi un liela tvertne biezumiem, kā arī padeves caurule ar 7,5 cm diametru. Strādājot ar tādu, rodas neizpratne par ražotāju uzdrīkstēšanos piedāvāt tik lielu augļu un dārzeņu ievietošanas atveri komplektā ar vāju motoru. Vairāk piemērota vienam cilvēkam, kuram reizēm no rītiem gribas sevi palutināt ar svaigi spiestu sulu. Līdzīgs rezultāts ir, spiežot sulu ar mazjaudīgām “Aurum”, “Zelmer” un “Sencor” ierīcēm. Ja caur spiedi izspiež 350 ml sulas un pēc tam caur marli vēl 150 ml, īpaši taupīgām saimniecēm tas liks padomāt.

Reklāma
Reklāma

Vidējai klasei − vidējs rezultāts

Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Izmēģinot “Moulinex” sulu spiedi, jāatzīst: vidējai klasei – vidējs rezultāts. Tagad teju visi ražotāji kā īpašu ekstru reklamē lielu dārzeņu un augļu ievietošanas atveri (šim modelim, tāpat kā profesionālajām, tā ir 8,5 cm), taču ierīce netiek galā ar veselu bieti vai ābolu, pēc izspiešanas ir slapji biezumi, un spiedi vajag regulāri atpūtināt pēc ilgākas slodzes. Jāatceras, ka sulu spiedes darbojas pēc centrifūgas principa – elektromotors nelielas centrifūgas centrā griež smalcinātājrīvi, kas sadala produktu mazās daļiņās, un tās, triecoties pret centrifūgas sieta malām, tiek izmestas konteinerā. Jo mazāks ātrums, jo mazāka iespēja iegūt daudz sulas. Šķidrums tiek ļoti uzputots, jo īpaši spiežot ābolus. Izmēģinot gatavus augļus, piemēram, plūmes, tā ir produkta izniekošana vējā, jo sietiņš ātri aizķep un lielāko daļu plūmju spiede izsviež izspaidu tvertnē. Tāds secinājums radās pēc vairāku vidējas klases ierīču (“Philips”, “Moulinex”; cenas 75–100 eiro diapazonā) izmēģināšanas.

Daudz efektīvāka ir pavisam cita sulu spiešanas metode, kuru izmanto profesionāli ābolu sulas spiedēji, proti, vispirms lapas, dārzeņus, ogas vai augļus samaļ putriņā, tad ieliek preses maisā, un sulu spiede izspiež visu šķidrumu. Izspaidas paliek ļoti sausas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.