Iegāž dakteri, kurš palīdzēja 11

Veselības ministrs piektdien pirms amata atstāšanas žurnālistiem atzina: “Man piemīt arī kritiski vērtējamas īpašības. Es reizēm esmu naivs un lētticīgs, kas man neļauj izvairīties no uzkāpšanas uz grābekļa. Šī apkaunojošā situācija, kurā es šobrīd atrodos, ir izveidojusies tieši šo manu īpašību dēļ, tā man ir bijusi skaudra mācība, kas atstās sekas uz visu manu turpmāko dzīvi, un, es ceru, arī citi varēs mācīties no manām kļūdām, uz kāda grābekļa es tikko tiku uzkāpis. Es biju tas, kas lika sakārtot rindas onkoloģiskajiem pacientiem, un šajā sakarā lūdzu slimnīcu vadītājiem veikt pēkšņas pārbaudes un konstatēt palātās un operāciju zālēs neuzskaitītos “kreisos” pacientus, tādus, kuri nav izgājuši caur uzņemšanu.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Pirms trīs nedēļām, kad Latvijā bija izsludināta melanomas nedēļa, es, braucot automašīnā, radio dzirdēju aicinājumu cilvēkiem nākt pārbaudīt savas pēkšņi parādījušās dzimumzīmes. Es palūdzu RAKUS (Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas) vadītājai Anitai Slokenbergai, vai dakteris Krūmiņš (Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš. – M. L.) nevar apskatīt manu nesen uzradušos dzimumzīmi. Dakteris Krūmiņš mani savā kabinetā apskatīja un ieteica tās noņemt. 25. maijā es ierados pie daktera Krūmiņa, lai veiktu sīkas ambulatoras manipulācijas. Man pie manas ministra aizņemtības šķita (bet tagad man vairs tā nešķiet), ka es varu tā rīkoties. Šīs sīkās manipulācijas, kuras, kā teica dakteris Krūmiņš, varēja tikt veiktas pārsienamajā telpā pēc darba vai brīvdienās, tika veiktas operāciju zālē 25. maija pēc pusdienām ar divu operāciju māsu iesaisti. Pēc paveiktajām manipulācijām uz manu lūgumu, kā es varu samaksāt par saņemto pakalpojumu, atbilde bija: nekā, jūs te nemaz neesat bijis. Tā es no ministra, kurš ir licis apkarot “kreiso” pakalpojumu sniegšanu, pats kļuvu par šāda “kreisā” pakalpojuma saņēmēju, esmu rakstiski lūdzis sastādīt man rēķinu un iesniedzis rakstisku garantiju, ka es apmaksāšu to. Teikdams plašsaziņas līdzekļiem, ka dakteris Krūmiņš nav mani operējis, es centos pasargāt ārstu, kas man sniedz palīdzību. Dakteris Krūmiņš ir lielisks onkoķirurgs. Mazi meli velk līdzi lielākus melus un vēl lielākus melus, tāpēc es demisionēju. Es atvainojos visiem Latvijas pacientiem, es atvainojos visiem Latvijas mediķiem, valstī ir ārkārtīgi daudz godprātīgu mediķu, visiem, kam mana neapdomīgā rīcība radījusi neuzticību valsts varai. Es vēlos uzsvērt, ka viss mans darbs bija balstīts rūpēs par to, lai situācija veselības jomā uzlabotos. Es atvainojos jums, žurnālisti, par to, ka vēl ceturtdien nevarēju izpaust visas nianses.”

Jāpiebilst, ka pēc preses konferences žurnālistiem netika dota iespēja uzdot jautājumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.