Foto: Olga Lyubkin/Shutterstock

Melleņu pīrāgs pēcpusdienas tējai 0

Sastāvdaļas mīklai
• 280 g miltu
• 150 g sviesta
• 50 g cukura
• 2 olu dzeltenumi
• ¼ tējkarotes sāls
• ļoti auksts ūdens

Reklāma
Reklāma
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Kokteilis
“Sist viņu vajag!?” Bijušais bokseris Mairis Briedis komentē savas emocijas saistībā ar Rosļikova ievēlēšanu 63
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 3 glāzes svaigu melleņu
• 100 g cukura
• 50 ml piena
• 50 g miltu
• 20 g sviesta
• 2 olu baltumi
• 1 citrona sula
• šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Miltus iesijā traukā, vidū izveido bedrīti, tajā iesit olu dzeltenumus, cukuru, sāli un sviestu, kas sagriezts mazos gabaliņos. Visu maisa, līdz izveidojas stingra masa. Ja mīkla šķiet par smagu, pielej ūdeni. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto uz stundu ledusskapī, lai nobriest. Pēc tam mīklu sadala 1/3 un 2/3. No 2/3 mīklas izveltnē apaļu pamatni, ieklāj formā ar noņemamām malām, uzloka maliņas. 1/3 izveltnē 0,5 cm biezumā un sagriež 1 cm platās strēmelītēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu pildījumu, olu baltumus saputo ar cukuru stingrās putās, iejauc miltus, pievieno citrona sulu, iecilā mellenes.

Pildījumu liek uz mīklas, pārklāj ar mīklas strēmelītēm, veidojot režģi. Pīrāgu apslaka ar pienu, uzliek sviesta piciņas, cep cepeškrāsnī 200 grādos 40 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltaini brūns. Atdzesē un tad izņem no formas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.