Foto: Stana/Shutterstock

Melleņu plātsmaize – lieliski garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci 0

Sastāvdaļas
• 300 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 125 g cukura
• 1 ola
• 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam
• 1 l melleņu

Kokteilis
“Esam vienojušies.” Izskan baumas, ka eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs nonācis pansionātā
TV24
“Negribu tā publiski stāstīt, bet…” Andris Bērziņš atklāj noslēpumu par Latviju, ko daudzi nezināja
RAKSTA REDAKTORS
Poliklīnikas darbiniece rīkojās nelikumīgi: kā Ingūna nejauši noklausījās sarunu un atklāja tīšu pacientu muļķošanu
Lasīt citas ziņas

Drumstalām
• 50 g auzu pārslu
• 85 g cukura
• 50 g sviesta
• 1 tējkarote vanilīna cukura

Pagatavošana.
Miltos iemaisa cukuru un cepamo pulveri. Pievieno sviesta piciņas, olu un saputo. Var izmantot mikseri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu liek uz ietaukotas plāts un pārklāj ar mellenēm. Auzu pārslas sajauc ar cukuru, vanilīna cukuru un sviestu. Sagatavoto drumstalu maisījumu pārkaisa mellenēm.

Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 20 minūtes.

Plātsmaizi atdzesē, sagriež gabaliņos. Labi garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.