Rabīns pie simtgadīgas ebreju bodītes, kas tiek restaurēta. Gleznā attēlots ebreju bodītes saimnieks ar sievu.
Rabīns pie simtgadīgas ebreju bodītes, kas tiek restaurēta. Gleznā attēlots ebreju bodītes saimnieks ar sievu.
Foto – Karīna Miezāja

– Jūs nesen pats bijāt Krievijā, kāds ir jūsu iespaids par to, kas tur 
notiek? 17

– Viesojos Jekaterinburgā, kur dzīvo mana meita un znots, kurš ir virsrabīns. Viņš tur ieradās no Izraēlas un strādā jau septiņpadsmit gadus. Manas meitas ģimenē ir septiņi bērni. Vecākajam mazdēlam nosvinējām trīspadsmito dzimšanas dienu jeb, pēc ebreju tradīcijas, pilngadību.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Šogad aprit simt gadu kopš krievu cars deportēja 40 tūkstošus ebreju no Kurzemes. Tikos ar šo cilvēku radiniekiem, kuriem ir latviska izcelsme.

Latvija ļoti pareizi darīja, ka ar likumu atļāva piešķirt dubultpilsonību. Mani bērni un mazbērni būs Latvijas pilsoņi. Izraēlas valsts ir pieņēmusi lēmumu automātiski piešķirt pilsonību līdz ceturtajai paaudzei. Tas nenozīmē, ka nav jāzina ivrits – ja saņemta pilsonība un nav pietiekamu valodas zināšanu, tā ir jāmācās. Valoda apvieno visus cilvēkus, kas Izraēlā ierodas no dažādām valstīm. Poliklīnikās, pašvaldībās ir izlikti uzraksti ne tikai ebreju valodā, bet arī arābu un krievu valodā.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Bet ebreji Izraēlā ierodas arī no angļu, franču un citās valodās runājošām valstīm…

– Ja kādā apvidū dzīvo daudz franciski runājošo ebreju, tad tur visa informācija ir pieejama arī franču valodā. Galvenais ir palīdzēt cilvēkam, lai viņš saprot, ko valsts vēlas. Tad neveidosies negatīvs noskaņojums pret valsti, kurā šis cilvēks dzīvo.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.