BNS foto/Scanpix/LETA

  47

Kauns par nezināšanu

Dzirdēts viedoklis, ka nevar iedot augstāko izglītību tiem, kuriem nav pat vidējās. Lielā mērā tam var piekrist, protams, neattiecinot to uz visiem amata brāļiem. Reizēm, skatoties LTV1 interesanto raidījumu “Veiksme. Intuīcija. Prāts”, pārņem kauns par uzaicināto cilvēku atbildēm.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 107
Lasīt citas ziņas

Daži piemēri. Jautājums RSU studentu komandai: “Kā sauc Aleksandra Grīna romānu, kas veltīts strēlnieku cīņām Pirmajā Pasaules karā?”. Atbilde: “Cīruļu putenis” vai “Salna pavasarī”.” Citureiz konkursa dalībnieks pašapzinīgi paziņo, ka Jaunsudrabiņam “bija tās krāsainās grāmatas – “Baltā”, “Sarkanā”…”. Uz jautājumu, kāda ir ūdens viršanas temperatūra, sieviete, kas studējusi komunikācijas zinātni, atbild ar pretjautājumu: “Kas ir viršana?”, bet cita brīnās – vai ir tāds rakstnieks Londons (Džeks)?, vai arī: “No kurienes ir Jānis Rainis?”, un kolēģe “izpalīdz”: “No Jūrmalas.”

Kādā intervijā mūsu pasaulslavenais diriģents Mariss Jansons atzina, ka 21. gadsimtā Latvijā mēs nedrīkstam būt uz tik zema garīguma un inteliģences līmeņa. To viņš teica ar sāpēm. Atliek viņam vienīgi piekrist. Diemžēl.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.