Foto: shutterstock.com

6 pildījuma materiāli 0

1. Jūraszāles ir sens pildījuma veids. Patiesībā tās nav aļģes, bet gan palmu šķiedra – ļoti izturīgs un nedilstošs materiāls. Ja krēsls pildīts ar jūraszālēm, tās izpurina vai ieliek maisiņā, izmazgā un izmanto atkal. No pelējuma smakas mājas apstākļos grūti atbrīvoties, bet restauratori materiālu apstrādā ar ozonu. Jūraszāles veikalā nevar nopirkt, restauratori tās pasūta no Igaunijas. Polsterējot ar jūraszālēm, sēdeklim var piešķirt vajadzīgo formu, lai vidusdaļa būtu augstāka.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Lasīt citas ziņas

2. Zirga astri mehāniski ir ļoti izturīgs pildījums, bet tos var saēst kodes.

3. Vatelīns ir tradicionāls polsterēšanas materiāls. Restauratori mēbelēm domāto vatelīnu pērk lielos ruļļos no ražotāja. Ja vajag materiālu pāris krēsliem, audumu veikalā var nopirkt apģērbiem domāto, kas gan ir dārgāks.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Porolonu senāk neizmantoja. Tam ir īss mūžs. Juris Kraulis novērojis, ka agrāk porolons izturējis divdesmit gadu, bet tagadējais sadrūp jau pēc aptuveni 3–5 gadiem. Taču ar vatelīnu var panākt tikai pāris centimetru biezu polsterējumu. Ja vajadzīgs biezāks slānis, jāliek porolons.

5. Sintapons ir mūsdienīgs materiāls baltā krāsā, ko tagad plaši lieto apģērbu siltināšanai. Ja krēslam paredzēts gaišs vai plāns audums, virs vatelīna liek sintaponu, jo tas labāk izlīdzina virsmas negludumus.

6. Maisa audums ir neaizstājams materiāls, pārvelkot mēbeles ar atsperēm. Atsperes pārsien no jauna, pārvelk ar maisa audumu, virs tā liek jūraszāles un vatelīnu.

Meistari šos materiālus kombinē. Kāda sena krēsla muguriņai bija šādi slāņi: apakšā maisa audums, tad jūraszāļu pildījums, pēc tam vatelīns, virs tā balts sintapons un virspusē gaišs un smalks mēbeļaudums. Atsperu sēdekli sedza šādi slāņi – maisa audums, jūraszāles, vatelīns un virs tā tapsējums ar maisa drēbi, virs kuras lika mēbeļaudumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.