Viktors Moisejs
Viktors Moisejs
Foto – Zigmāris Rumka

– Lauksaimnieki sūdzas, ka stāvoklis nav rožains, piena lopkopībā pavisam bēdīga aina. Cik Krāslavai nozīmīga lauksaimnieciskā ražošana apkārtējos pagastos – jebkurā aspektā? 1

– Ļoti svarīga – viennozīmīgi. Domē korekti cenšamies sabalansēt pilsētā dzīvojošo un pagastos saimniekojošo intereses. Lauciniekiem pirmkārt no svara ir labs ceļš, konkrēts atbalsts uzņēmējdarbībā. Laika gaitā mūsu pusē izveidotas ļoti nopietni vērā ņemamas zemnieku saimniecības. Galvenokārt lielražotāji graudkopībā, bet arī piensaimnieki un gaļas lopu audzētāji. Zemās piena cenas liek grozīties, viens otrs domā pārprofilēties, citi vēl turas uz ūdens, cenšas saskatīt gaismu tuneļa galā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
TV24
Slaidiņš: Pieejamā informācija liecina, ka krievu uzbrukums sācis buksēt, jo ukraiņi sākuši aktīvāk reaģēt
Lasīt citas ziņas

– Pašvaldību vadītāji bez mitas šķendējas par ES fondu naudas apgūšanas iekavēšanu. Kamēr ministrijas ilgi lemj, darbi stāv uz vietas, tikai nākamgad būšot lielāki apgriezieni.

– Piekrītu par simts punktiem. Ierēdņi nepaspēj tikt galā ar likumdošanas bāzi, un viss bremzējas. Kā būs nākamgad, kad viss aizies? Kā būs ar darba darītāju piedāvātajām cenām, ar kvalitāti, kad vajadzēs visiem un tūlīt? Tās ir lielas bažas. Krāslavu apkurina ar vietējo šķeldas izejvielu. Uzskatu, ka tā darām pareizā virzienā un siltumenerģijas ražošanas jaudas vēl vajag palielināt. Varētu startēt ar attiecīgu projektu, bet patlaban – spēles noteikumu nav. Nauda būtu jāiegulda ceļos vai izglītības jomā, bet arī tas kavējas. Domes deputātiem nācās pieņemt ļoti sāpīgus lēmumus par atsevišķu mazo skolu slēgšanu, un tagad bērni būs jāvadā uz tālākām skolām. Šajos virzienos ceļi jāsakārto bez kavēšanās!

CITI ŠOBRĪD LASA

– Krāslavā vara ir samērā stabila – ZZS rokās. Kāda ir jūsu prognoze – vai nākamgad pašvaldību vēlēšanās sastapsieties ar asu konkurenci? Vai “Saskaņa” negribēs tikt pie noteikšanas?

– Arī tagad strādā “Saskaņas” deputāti. Dažreiz viņiem ir savs viedoklis. Krāslavā iepriekšējā reizē ievēlēja tikai trīs sarakstus: ZZS, saskaņiešus un Latgales partijas pārstāvi. Te nav prakses uz lielām konfrontācijām. Galu galā visi esam novadnieki. Vēlētāji lai izlemj, kam uzticēt varu. Lielākas neskaidrības savulaik bija par citu – vai no pilsētas neievēlēs vairāk deputātu un tie neapdalīs pagastus? Dzīve rāda, ka bažas bijušas veltas. Ievēlēti arī pagastu ļaudis, un otrs moments, ka daudziem deputātiem, arī mēram un man, saknes ir laukos. Tā ka saistīti vien esam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.