Muskatķirbju–batāšu krēmzupa ar viršu medū karamelizētu lasi 0

Restorāns: GARĀŽA

Šefpavārs: Sandis Bružas

Muskatķirbju–batāšu krēmzupa ar viršu medū karamelizētu lasi, Lielvārdes gaišā alus želeju un maizes čipsu

Reklāma
Reklāma

(4 porcijas)

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Lasīt citas ziņas

Katliņā uzkarsē 30 ml augu eļļas, 20 g sviesta, pievieno 100 g smalki sakapātu sīpolu, 50 g sarīvētu burkānu, 350 g sagriezta muskatķirbja, 400 g batāšu, sāli, piparus pēc garšas, apcep. Pielej 350 g dārzeņu buljona un vāra, līdz produkti ir gatavi. Uzvārīto masu liek blenderī, pievieno 5 g čili, 30 ml laima sulas, 1 g kardamona, 1 g kanēļa standziņas, sablenderē un vēlreiz uzkarsē.

Pēc gaumes apsāla, iepiparo 120 g laša filejas, apziež ar 50 g viršu medus, liek kūpinātavā vai cepeškrāsnī uz 20 min 90 °C.

CITI ŠOBRĪD LASA

Želejai katliņā uzkarsē 150 ml Lielvārdes gaišā alus, pievieno 1 g muskatrieksta, sāli pēc gaumes. Atsevišķi uzbriedina 5 g želatīna, tad pievieno uzkarsētajam alum, samaisa, liek 4 h ledusskapī atdzesēties.

Maizes čipsam nogriež plānu, garu baltmaizes šķēli, ieliek cepeškrāsnī 2 min 90 °C.

Ēdienu pasniedz caurspīdīgā konusveida traukā vai glāzē, iepilda krēmzupu, pārliek pāri maizes čipsu, uz kura uzliek laša filejas gabaliņu, alus želeju, citrona šķēlīti, dekorē ar kresēm vai citiem sezonāli pieejamiem zaļumiem.

Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.