Savulaik Baiba Bože saņēma uzaicinājumu no kādreizējā koncertzāles valdes priekšsēdētāja Inta Dāldera iesaistīties “Lielā dzintara” dibināšanā, sākotnēji darbojoties kā tās māksliniecisko pasākumu producentei.
Savulaik Baiba Bože saņēma uzaicinājumu no kādreizējā koncertzāles valdes priekšsēdētāja Inta Dāldera iesaistīties “Lielā dzintara” dibināšanā, sākotnēji darbojoties kā tās māksliniecisko pasākumu producentei.
Foto – Ieva Lūka/LETA

Vainīga plānošana vai tomēr ambīcijas? 7

Savulaik, balstoties atsaucēs par liepājnieces – Liepāja ir Baibas Božes dzimtā pilsēta – veikto darbu gan Kultūras ministrijā, gan Siguldā, kur viņa vadīja kultūras namu, viņa saņēma uzaicinājumu no kādreizējā koncertzāles valdes priekšsēdētāja Inta Dāldera iesaistīties “Lielā dzintara” dibināšanā, sākotnēji darbojoties kā tā māksliniecisko pasākumu producentei.

Reklāma
Reklāma
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
RAKSTA REDAKTORS
Krista Draveniece: Inga Spriņģe, lūdzu, nemelojiet!
Lasīt citas ziņas

Tagad, jautāts par “Lielā dzintara” darbu, Ints Dālderis teic, ka lielās līnijās koncertzāle, protams, Liepājai un visai Latvijai ir milzīgs ieguvums, to apmeklē ne tikai mūsu, bet arī citu valstu klausītāji. Taču, paskatoties uz aizvadīto gadu, viņaprāt, iezīmējusies ne pārāk pozitīvi vērtējama tendence, kas saistīta ar to, ka ēkā ir trīs administrācijas – pašas zāles, Liepājas simfoniskā orķestra, kā arī Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas – un struktūru līmenī pietrūkstot vienota redzējuma. Orķestrim – savi plāni, koncertzālei – savi – tajā skaitā arī saprotamā vēlme pelnīt. “Ja nav vienotas mākslinieciskās plānošanas, bet mēģina savstarpēji konkurēt, tad nav arī vēlamā efekta, ko šāds pašvaldības uzņēmums pilsētai varētu sniegt,” saka Ints Dālderis, tomēr nekonkretizējot detalizētāk, vienīgi piebilstot – “skaidrs, ka menedžments šādā milzu templī nav vienkāršs…”

Pašam Dālderim 2014. gadā tiekot ievēlētam Saeimā, SIA “Lielais dzintars” valdes locekļa amats mēneša laikā bija jāatstāj, jo Saeimas deputāta amatu nedrīkst savienot ar amatu kādā kapitālsabiedrībā. Taču jau 2015. gada rudenī, kad “Lielais dzintars” tika atklāts (Ints Dālderis bija atklāšanas programmas mākslinieciskais vadītājs), viņš atklātībā pieļāva iespēju aiziet no politikas un atgriezties savā iepriekšējā darba vietā – SIA “Lielais dzintars”. Sarunā ar “KZ” gan viņš teic, ka tagad nez vai tiktu aicināts un arī tad atbilde drīzāk būtu nē: “Man dzīvē ir citi mērķi, jādod iespēja jaunajiem…” Mūziķis, pašreizējās Saeimas deputāts, arī neslēpj, ka viņam ir savi privāti plāni “Lielajā dzintarā”, kas saistīti ar koncertprogrammu, kurā piedalīšoties “Berlīnes filharmoniķi”, kur spēlē Gunārs Upatnieks, un “Vīnes filharmoniķi”, kuriem pie pults stāvēšot Latvijā jau zināmais diriģents Karels Marks Šišons.

CITI ŠOBRĪD LASA
Liepājas dome informē, ka uz SIA “Lielais dzintars” brīvo valdes locekļa amatu tiks sludināta atlase saskaņā ar “Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldes likumu”. Šobrīd vēl nevarot pateikt konkrētu datumu, kad tas notiks.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.