Foto: Vairas Kārkliņas privātais arhīvs

Nātru zupa – absolūts enerģijas avots 1

Sastāvdaļas
• 2 saujas nātru lapu
• puse kartupeļa
• sīpols
• ķiploka daiviņa
• 1 ēdamkarote skābā krējuma
• pustējkarote citrona sulas
• 1 ēdamkarote sviesta
• muskatrieksts
• rupjmaizes grauzdiņi vai fetas siers

Reklāma
Reklāma
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
Baltijas valstis riskē kādu dienu pamosties Krievijas sastāvā: kā Kremlis cīnīsies pret NATO un pakļaus Eiropu
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeli nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Notīra sīpolu un ķiploku un sīki sagriež. Rupjmaizes šķēli sagriež stienīšos un cepeškrāsnī apbrūnina. Nātres noskalo, ietin dvielī, nospiež, lai nosusinās, norullē ar mīklas rulli, lai salūst asie matiņi, tad sagriež. Katliņā izkausē sviestu, vispirms apcep sīpolu, tad ķiploku. Pielej ūdeni, ieliek kartupeļus, pierīvē muskatriekstu, pievieno sāli, piparus un vāra 7–10 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Tad pieliek nātres un katliņu noceļ no uguns. Ļauj dažas minūtes atdzist. Pievieno krējumu un citrona sulu un visu sablendē. Pasniedzot šķīvī ieber rupjmaizes grauzdiņus vai fetas siera gabaliņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.