Foto: Aija Geida

Neparasta recepte: pīlādži medū 0

Sastāvdaļas
• 200 g pīlādžogu
• 100 g šķidra medus

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šīs 4 zodiaka zīmes maijā būs īpaši izredzētas: laime jau ir ceļā
Krimināls
Vai tiešām aizturēts “Straujupīte” satura veidotājs Edgars Aivars? Komentē Valsts policija
Spriedze pie robežas: Polija izsaka brīdinājumu Vācijai
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ogas samaisa ar medu un noliek vēsumā uz nedēļu, lai ievelkas. Pēc 7–10 dienām izveidojas koši sarkans vai oranžs, nedaudz skābens, gards sīrups, kurā peld kārdinošas odziņas. Ja izmanto saldskābās dārza šķirnes, ogas iznāk izcili saldas un garšīgas, arī sīrups ir šķidrāks, jo ogas lielākas un sulīgākas par meža pīlādžogām. Ledusskapī glabājas ilgi, jo medus darbojas kā konservants.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.