Foto-Fotolia

Neparasti! Gurķu un ērkšķogu ievārījums 0

Recepti iesaka Rūjienas novada kultūras un tūrisma centra vadītāja, amatnieku biedrības “Rūzele” vadītāja un mājražotāja Guna Ķibere.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg mizotu un sagrieztu gurķu
• 0,5 kg ērkšķogu
• 1 kg ievārījuma cukura
• 200 g parastā baltā cukura

Pagatavošana.
Stienīšos sagrieztiem gurķiem uzber 200 g cukura, samaisa un atstāj aptuveni stundu, lai izvelkas sula. Ja tās ir ļoti daudz, var noliet. Gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem (ogas var sagatavot iepriekš un uzglabāt saldētavā). Sagrieztos gurķus ar visu suliņu diezgan strauji uzvāra, noputo, pievieno 1 kg ievārījuma cukura un aptuveni 10 minūtes pavāra. Pievieno ērkšķogas un, lēni maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Jāņem vērā, ka saldētas ogas ievārījumos ir vēl gardākas par svaigām, jo labāk saglabā formu un struktūru. Tūliņ pilda burciņās un aizvāko.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šādi gatavots ievārījums ir glīts, ogas ir mīkstas, bet nav izjukušas.

Gurķus var aizstāt ar aprikozēm, zemenēm, banāniem, sarīvētiem kabačiem, āboliem vai bumbieriem. Var izmantot arī lielos gurķus, kam izņemta sēklotne.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.