Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto – Shutterstock

Vainīgā meklēšana, atgādinot pagātnes kļūdas 0


Kā zināms, nemitīga notikušā atreferēšana, atkal un atkal detalizēti analizējot pieļautās kļūdas, nevēlamo rīcību un tās postošās sekas, ir bezjēdzīga, tomēr ļoti kaitnieciska nodarbe, kas grauj ne tikai mūsu pašapziņu un ticību saviem spēkiem, kā arī nākotnes mērķu realizēšanas iespējām, bet arī, piekopta partnerattiecībās, pāra savstarpējo saskaņu. Ja viens no attiecību dalībniekiem nemitīgi atgādina par misēkli, kas partnerim gadījies pat pirms vairākiem mēnešiem, iespēja nodrošināt harmonisku un mīlestības pilnu vidi attiecībās gluži vienkārši nepastāv.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Nemitīgais rūgtums un aizvainojums no vienas, savukārt vainas apziņa – no otras puses liedz pārim vienam otrā saskatīt tos cilvēkus, kas viņi ir patiesībā, jo ikdienas sadzīve un attiecības kopumā nemitīgi riņķojo ap vienu liktenīgo minūti, stundu, dienu vai lēmumu.

Jāpiebilst, ka konkrētais uzvedības modelis ievērojami kaitē ne tikai “vaininieka”, bet arī “vainotāja” emocionālajai veselībai un labklājībai, liedzot atbrīvoties no dusmām un negatīvajām emocijām, tām ilgstoši krājoties un radot nepārtrauktu nomāktību.

CITI ŠOBRĪD LASA
Vērā ņemams padoms, ko pielietot šai situācijā, ir spēja rast sevī piedošanas spēku par pagātnē notikušo, ja tas, protams, ir iespējams, vienkārši aizmirst, atlaižot konkrēto pieredzi, atmiņas un sajūtas, kas grauj dzīvi šodienā. Turklāt jāatceras, ka, izvēloties būt kopā ar kādu, mūsu uzdevums ir ne tikai izbaudīt dvēselisko saskaņu, bet arī iemācīties pieņemt partnera tik cilvēciskās vājības, kas, starp citu, piemīt arī mums pašiem.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.