Ginta Vilcāne
Ginta Vilcāne
Foto – Karīna Miezāja

Un kā ar cilvēkiem, kuri vēlēsies pievienoties jūsu akcijai? Vai tas būs iespējams un vai nav bažas par provokatoriem? 144

Mūsu akcija Strēlnieku laukumā notiks no plkst. 15 līdz 19, plānojam būt vismaz 20 cilvēki. Visi atnākušie, kas vēlēsies pievienoties, tiks vērtēti. Tomēr tas jau ir labi redzams – vai nu cilvēks provocē pa gabalu, vai to dara, pienākot klāt. Par savu drošību esam pārliecināti, jo šodien policisti Rīgā būs ik uz stūra. Protams, esam gatavi tam, ka mums garām nāks cilvēki, kuri dosies svinēt 9. maiju – mūsu mērķis ir paskaidrot, kāpēc iestājamies “pret” un ko mums šī diena nozīmē. Protams, ka priecāsimies, ja cilvēki pēc sarunas pārdomās un neaizies uz “svinībām”, un varbūt pievienosies mums. Ja ir divi pretēji viedokļi, jābūt gataviem uz visu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Nav noslēpums, ka 9. maijs ir Krievijas “maigās varas” līdzeklis, un jūsu protesta akcija var izraisīt interesi no Krievijas propagandas masu informācijas līdzekļiem.

9. maija pasākums ir viens no galvenajiem, uz kuru koncentrējas pie varas esošie spēki Rīgas domē, tāpat liela nauda šo “svētku” finansēšanai plūst no Krievijas. Nav patīkami, ka tas notiek pie mums, bet vēl nepatīkamāk, ka ir daudz gados jaunu cilvēku, kas piedalās šajā pasākumā. Tas ir jautājums, kādu mazākumtautību paaudzi mūsu valsts audzina un kādu izglītību viņiem sniedz krievu skolas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kādu jūs redzat nākotni vietai, kurā pašlaik atrodas tā saucamais Uzvaras piemineklis?

Tur nevajadzēja būt šim “piemineklim”. Es uzskatu, ka šobrīd ir utopiski domāt, ka to nojauks, jo neredzu, ka kaut kas varētu šajā ziņā radikāli mainīties. Reālistiski skatoties, mums nav jādomā par pieminekļa nojaukšanu, bet jāskaidro, kāda ir patiesā Uzvaras laukuma vēsture un sākotnējā misija. Būtu labi pie tā izvietot skaidrojošus uzrakstus – ar ko ir saistīts šis “piemineklis” un kas laukumā noticis. Protams, man ir arī ideālistiskā vīzija, ka šajā vietā tiek izveidots skaists Dziesmu svētku parks. Savukārt, ja runājam par karu, tad tā beigas ir jāpiemin 8. maijā Brāļu kapos vai Lestenē. Uzskatu, ka karā nav uzvarētāju, un jāatceras, ka Otrais pasaules karš bija ļoti nežēlīgs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.