Publicitātes foto

Olīvu un sēklu maize. Īpaša “Aikāgaršo” recepte 0

Ziemas periodā jo īpaši cilvēkiem, kas neēd gaļu jeb veģetāriešiem, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Tāpēc “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā receptes veģetāriešiem, kas rosinās jaunas maltītes pagatavošanai.

Reklāma
Reklāma

OLĪVU SĒKLU MAIZE

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams

Pilngraudu kviešu milti – 450 g
Kefīrs – 300 ml
Silts ūdens – 200 ml
Olīveļļa – 60 ml
Sēklu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu) – 3 saujas
Olīvas bez kauliņiem – 150 g
Svaigais raugs – 20 g
Cukurs – 1,5 ēdamk.
Sāls – 1 ēdamk.

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni;
2. Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā);
3. Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisi, atstāj mīklu nedaudz mitru;
4. Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā;
5. Sakarsē krāsni līdz 200°C un liec maizi cepties uz 40 minūtēm, līdz tā ir gatava;

Padoms!
Pagatavo mazi ar saulē kaltētiem tomātiem vai kaltētiem zaļumiem ar ķiplokiem. Tāpat izmēģini pusi miltu daudzumu aizstāt ar rudzu miltiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.