Ija vakara noskaņās.
Ija vakara noskaņās.
Foto – Dāvis Ozoliņš

Dižās Atēnas 0

Mēdz runāt, ka kopš 2004. gada olimpiskajām spēlēm Atēnās sācies jauns zelta laikmets, kādu tās pieredzējušas vien 5. gadsimtā pirms mūsu ēras. Izskanējis gan arī pretējs viedoklis, ka vērienīgais pasākums novedis valsti līdz ekonomiskajai krīzei.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Lasīt citas ziņas

Īso ekskursiju pa Atēnām sākām ar Akropoles apskati.

Mums paveicies: ir svētdiena un ieeja tūristiem par brīvu. Saņemam glīti noformētas ieejas kartes un nospriežam, ka tā nav taupīga rīcība. Turklāt katrā no daudzajiem sargposteņiem sēž pa darbiniekam, tādēļ secinām: nav brīnums, ka valstī ir pamatīga ekonomiskā krīze.

CITI ŠOBRĪD LASA

Galvenais objekts te ir Partenons – 2500 gadu sens pilsētas aizstāves Atēnas templis, kulta celtne un reizē dārgumu glabātava, kas gadsimtu gaitā izlaupīts un bombardēts. Novērtēt dižo senatnes pieminekli mazliet traucēja restaurācijas darbi. Antīkās vēstures cienītājiem droši vien ir vērts iegriezties modernajā, nesen celtajā muzejā.

Arī pārējos Atēnu ievērojamos senos objektus var apskatīt, staigājot kājām, jo tie atrodas netālu viens no otra. Ir vērts doties uz seno agoru Akropoles pakājē, kur agrāk notikušas sabiedriskās un reliģiskās aktivitātes. Tepat netālu meklējams arī Kerameika kvartāls, kur atrodas Atēnu apkaimē senākie apbedījumi, kā arī pilsētas vēsturiskais centrs Plaka ar šaurām ieliņām, daudziem suvenīru veikaliem un tavernām, kur paticis uzturēties arī dzejniekam Baironam.

Ievērības cienīgs ir arī kaktusiem un agavēm apaugušais Likavita kalns ar nelielu kapelu tā virsotnē, kur uzbraucām ar funikulieri, bet nokāpām ar kājām, pa ceļam baudot iedvesmojošus skatus uz pilsētu.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.