Foto-Shutterstock

Olu laiviņas ar paštaisīto aknu pastēti 0

Sastāvdaļas – 500 g vistas aknu, sīpols, burkāns, 50 – 100 g sviesta, sāls, pipari, cieti novārītas olas, salātlapas dekorēšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Aknas nomazgā, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.

Sīpolu sagriež pusriņķos.

Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

Pannā sakarsētā augu eļļā apcep sīpolu ar burkānu līdz pusgatavībai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pievieno aknas un cep uz vidējas uguns apmēram 5 – 7 minūtes, periodiski apmaisot.

Pēc tam pannu apsedz ar vāku, samazina uguni un sautē līdz gatavībai vēl 10 minūtes, pievieno sāli un piparus.

Saceptās aknas ar burkāniem un sīpoliem samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai sasmalcina blenderī, pievieno sviesta piciņu un ļoti kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei (var vēlreiz izlaist visu caur gaļas maļamo mašīnu).

Olas cieti novāra, uzmanīgi pārdala uz pusēm un izņem dzeltenumus. Daļu dzeltenumu var ar dakšiņu saspaidīt, pievienot pastētei un kārtīgi samaisīt. Dažus dzeltenumus noliek dekorēšanai.

Uz šķīvja liek nomazgātas un nosusinātas salātlapas, uz tām kārto olu pusītes.

Ar konditorejas maisiņa palīdzību katrā pusītē iespiež pastēti, virsu var rotāt ar sasmalcinātiem olu dzeltenumiem vai pārkaisīt ar pipariem.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.